Pet ekipa na EP ima selektora sa Apenina

GS
Pet ekipa na EP ima selektora sa Apenina

Reprezentaciju Italije sa klupe će predvoditi Lućano Spaleti, dok će još čak četiri Italijana biti na klupama ostalih selekcija.

Tako će Slovake povesti Frančesko Kalcona kojem je to prvi samostalni posao u karijeri iako ima 55 godina jer je ranije bio asistent u nekoliko klubova. Na klupi Slovaka je od 2022, dok je početkom ove godine preuzeo Napoli. Tursku vodi legendarni napadač Rome Vićenco Montela koji je ovu selekciju preuzeo septembra prošle godine, a tokom karijere je vodio Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Sevilju i Demirspor.

Domeniko Tedesko je na klupi Belgije od 8. februara 2023. Ima samo 38 godina i vodio je Aue, Šalke, Spartak Moskvu i Lajpcig. Iskusni Marko Rosi vodi Mađarsku od 2018. godine i biće mu ovo drugi nastup na EP sa istim timom. Dva Francuza biće selektori na EP. Didije Dešamp sa mnogo uspjeha vodi “trikolore” od 2012. godine sa kojima je bio šampion svijeta 2018, a titulu EP i SP osvajao je i kao igrač. Njegov zemljak Vili Sanjol sa Gruzijom je napravio podvig i prvi put ovu zemlju odveo na jedno veliko takmičenje. Samostalno je vodio Bordo, dok je bio asistent u Bajernu. Isto tako, dva Nijemca će predvoditi dva tima. Mladi Julijan Nagelsman “pancere”, a iskusni Ralf Rangnik Austriju. Španac Luis de la Fuente selektuje Španiju, a njegov zemljak Roberto Martinez Portugaliju. Albanci na klupi imaju stranca i to Brazilca Silvinja, dok svi ostali timovi imaju selektore iz svojih država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana