Nova drama u FSS: Fudbaleri ostali bez dinara?

GS
Foto: FSS

BEOGRAD- Fudbaleri Srbije nastup na EURO završili su poslije tri utakmice u grupnoj fazi.

Ekipa Dragana Stojkovića Piksija u grupi C imala je jedan poraz i dva remija, pa dva boda nisu bila dovoljna da se putešestvije po Njemačkoj nastavi.

Mnogo prašine se podiglo posle neuspjeha i neispunjenog cilja na EP, pa danima unazad dobijamo razne informacije o potencijalnoj smjeni, podnošenju ostavki u FSS, ali i novim kandidatima za selektorsku poziciju.

Branislav Nedimović, potpredsednik FSS potvrdio je da napušta poziciju kao moralni čin, a Telegraf donosi informacije o tome kako se vršila raspodela novca.

"Samo od premija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru Šurbatović, Bjeković i Dika Stojanović su dobili 340.000 evra. Tada je Šurbatović kroz pritiske na medije uspeo da zataška aferu da je dobio tri puta veći novac od novca za plasman u Katar od fudbalera, a nije prošao loše ni od premija za plasman na EURO. Novac koji je FSS dobio za plasman na EP je manji u odnosu na plasman na Mundijal, ali pa su i premije bile manje. Kako Telegraf saznaje, premije za Šurbatovića, Bjekovića i Diku Stojanovića su iznosile 100.000 evra!", piše ovaj portal.

Dodaje se da je direktor reprezentacije Miroslav Tanjga dobio 50.000 evra, vjerovatno jer je na toj poziciji tek godinu dana.

"Finansijska direktorka FSS, "desna ruka" Jovana Šurbatovića, dobila je 45.000 evra od plasmana fudbalera na EP. Ironija je da oni koji su sve i zaslužili - fudbaleri, nisu faktički uzeli ni dinar. Prema informacijama Telegrafa, fudbalerima su na ime premija odredili od 100.000 evra, pa naniže u odnosu na to koliki je ko doprinos imao od igrača", navodi se u tekstu Telegrafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana