Njemačka silovito krenula na Evropskom prvenstvu

D.D.
Njemačka silovito krenula na Evropskom prvenstvu

MINHEN - Silovit start Njemačke! Domaćin Evropskog prvenstva je u premijernom meču prvenstva deklasirao Škotsku sa 5:1, a rival na kraju može da bude zadovoljan sa konačnim rezultatom.

Njemačka je od starta pokazala da zna šta želi, kako da napadne rivala. Presing, dobra promjena pozicija i kombinatorika donijeli su “pancerima” siguran trijumf.

Domaćin je poveo već u 10.minutu kada je Florijan Virc pokazao dio svog kvaliteta. Devet minuta kasnije bilo je već 2:0. Sjajnu akciju je izveo kompletan tim a na kraju je Jamal Musiala bio egzekutor.

Uprkos sigurnom vođstvu Njemačka je nastavila da pritišće rivala. U finišu prvog dijela Rajan Porteus je skrivio penal a zaradio je i crveni karton pa su Škoti meč završili sa fudbalerom manje. Kai Haverc je bio siguran izvođač jedanaesterca. U prvom poluvremenu blistao je Toni Kros koji nije imao pogrešno dodavanje već je uputio 55 preciznih lopti.

U nastavku je Njemačka bila i dalje opasna. Nakon nekoliko propuštenih prilika Niklas Filkrug je sjajnim udarcem postigao i četvrti gol za domaćina. Isti igrač je još jednom zatresao mrežu u 76.minutu ali je on poništen zbog ofsajda.

Škotska je uspjela da dođe do počasnog gola u 87.minutu kada je defanzivac Njemačke Antonio Ridiger nespretno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu. Petarda je pala u sudijskoj nadoknadi kada je rezervista Džan sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca.

U narednom kolu Njemačka igra protiv Mađarske 19.juna od 18 časova, dok će Škotska od 21 čas igrati protiv Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana