Nijemci prvi izborili osminu finala EP

Milan Zubović
Foto: X.com

ŠTUTGART - Fudbalska reprezentacija Njemačke prva je ekipa koja je osigurala nastup u osmini finala Evropskog prvenstva kojem je domaćin. "Panceri" imaju šest bodova nakon drugog kola i samo čudo neviđeno može da im uskrati nastup među 16 najboljih timova Starog kontinenta.

Nakon što su u prvom kolu na otvaranju šampionata nadigrali Škotsku rezultatom 5:1, sada su u drugom kolu bili bolji od Mađarske rezultatom 2:0. 

Prvi gol pao je u 23. minutu kada su iskoristili malu neodlučnost mađarske odbrane koja je očekivala da će glavni sudija Dani Makeli svirati prekršaj nad njihovim defanzivcem, ali od toga nije bilo ništa pa je Džamal Musijala postigao svoj drugi gol na ovom EP čime je izbio na prvo mjesto liste najboljih strijelaca.

Već u 26. minutu Dominik Soboslai sjajno je izveo slobodan udarac sa 20-ak metara sa lijeve strane da bi golman "elfa" Manuel Nojer "izvadio" tu loptu koja je išla tik uz stativu.

U drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena Mađari su dali gol preko Ronalda Salaija, ali je poništen zbog ofsajda. Na 2:0 povisio je Ilkaj Gundogan u 67. minutu nakon lijepe asistencije, a lopta je pored desne stative završila u mrežu. Sjajnu priliku imao je Leroj Sane u 75. minutu kada je mađarski golman Peter Đulaši odlično reagovao.

Do kraja utakmice bilo je po nekoliko, ne baš izglednih prilika na obje strane, ali do promjene rezultata nije došlo. Mađarska i dalje nema boda pa će svoju šansu za evetualni prolazak dalje tražiti u posljednem trećem kolu protiv Škotske koje je na rasporedu 23. juna od 21 čas.

Škoti će večeras od 21 sat igrati protiv Švajcarske koja je slavila u prvom kolu protiv Mađarske pa ima šansu da takođe izbori prolazak u osminu finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana