Kiša, prekid, VAR, penal - Njemačka izborila četvrtfinale

D.D.
Kiša, prekid, VAR, penal - Njemačka izborila četvrtfinale

DORTMUND - Njemačka je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Savladali su Dansku sa 2:0, a drugi meč osmine finala je donio veliku dramu, iako to konačan rezultat ne pokazuje..

Naime, domaći tim je u prvom dijelu meča u potpunosti dominirao, stvarao šanse i promašivao. Kad bi i dao gol on je bio poništen zbog prekršaja u četvrftoj minuti. Niko Šloterbek je poslao loptu u mrežu, ali je Majkl Oliver poništio.

Prosto je nevjerovatno šta sve igrači Njemačke nisu uspjeli da pretvore u gol i na kraju umalo da ne budu kažnjeni u finišu prvoh dijela. “Sijevnula” je kontra a Manuel Nojer je sjajno odbranio pokušaj Hojlunda. Inače prvi dio je kratko bio prekinut zbog nevremena , obilne kiše i leda.

Meč Njemačka - Danska bio kratko prekinut zbog grmljavine i leda (VIDEO)

Na startu drugog dijela još jednom se tresla mreža, ali bez rezultata. Naime, gol koji je postigao Joakim Andersen je poništen zbog nedozvoljene pozicije u toku akcije.

U 53.minutu domaćin ipak dolazi do gola. Kai Haverc je bio siguran s penala i donio je prednost Njemačkoj. Danci su zatim morali da se otvore a to ih je skupo koštalo. U 68.minutu sjajnu kontru je izveo Jamal Musiala koji je pobjegao čuvarima i mirno pogodio za 2:0. Prije toga Njemačka je propustila još nekoliko dobrih prilika.

Nakon toga Danci su krenuli nešto ofanzivnije ali nisu bili previše opasni za golmana domaćih Nojera. Ipak na kraju je Virc postigao gol, koji je takođe poništen zbog nedozvoljene pozicije. Sjajnu šansu da kruniše dobru partiju propustio je i Kai Haverc.

Njemačka se tako plasirala u deveto polufinale na Evropskim prvenstvima a protivnik u narednoj rundi će im biti pobjednik duela Španija - Gruzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana