Jović sačuvao nadu za prolaz Srbije (FOTO/VIDEO)

GS
Jović sačuvao nadu za prolaz Srbije (FOTO/VIDEO)

MINHEN – Reprezentacija Srbije je sačuvala nadu da može proći u narednu fazu Evropskog prvenstva. U sudijskoj nadoknadi Luka Jović je pogodio za izjednačenje nakon velike borbe protiv Slovenije 1:1.

Slovenija je bila veoma opasna na startu utakmice. Prvo je udarac Čerina u četvrtom minutu odbranio golman Predrag Rajković  koji je kasnije uspio da zaustavi i pokušaj Mlakara.

Srbija je  bila bez ideje u napadu, gdje nije uspjevala da pronađe način kako da dođe do gola i opasnije zaprijeti Janu Oblaku. Tek u 27.minutu „orlovi“ su uspjeli da upute opasniji udarac. Dušan Vlahović je pokušao glavom a čuvart mreže Slovenije odbranio. Odmah zatim je Aleksandar Mitrović zakasnio na ubacivanje Dušana Tadića.

Najbolju šansu u prvom dijelu imali su Slovenci kada je u 34.minutu Elšnik pogodio stativu a u nastavku akcije je Benjamin Šeško poslao loptu preko gola. Tri minuta kasnije šansa na drugoj strani. Jan  Oblak je odlično odbranio udarac Aleksandra Mitrovića

„Orlovi“ su puno bolje otvorili drugo poluvrijeme. Odmah se u sjajnoj šansi našao  Aleksandar Mitrović, ali je opet na visini  zadatka bio Oblak. U drugom  dijelu šansu je dobio Trebinjac Mijat Gaćinović poslije čijeg ubacivanja je Biloj umalo zatresao sopstvenu mrežu.

Slovenci su čekali priliku iz kontranapada a dočekali su je u 58.minutu. Udarac Šeška zaustavio je Rajković. Ipak u 69.minutu golman Srbije je  bio nemoćan. Mijat Gaćinović je izgubio loptu a uslijedila je sjajna kontra Slovenaca. Srbija nije uspjela da prekine napad a Žan Kavtičnik je zatresao mrežu rivala.

Srbija  je do izjednačenja mogla u 71. minutu kada je prečku pogodio Aleksandar Mitrović. Ipak u sudijskoj nadoknadi nakon velikog pritiska pogodio je Luka Jović za nadu Srbije da može proći u  narednu fazu. za to će  im biti potrebna pobjeda i puno bolja igra protiv Danske.

KRAJ

90+5 GOOOL Jović pogodio nakon kornera za izjednačenje i nadu Srbiji.

85.min. Novi korner za Srbiju. Pritisak u finišu meča kako bi došli do izjednačenja. Nakon ubacivanja Birmančevića bila je loša  reakcija Oblaka, a zatim je Stanković izblokirao pokušaj. 

Posljednji aduti selktora Stojkovića u finišu. Birmančević i Samardžić su ušli umjesto Tadića i Živkovića.

75. min Srbija krenula na sve ili ništa. Još 15 minuta nade da mogu barem do remija.

71. min Prečka spasila Sloveniju. Mogla je Srbija brzo do izjednačenja. Pokušao je Mitrović.

68.min - Vodi  Slovenija. Nakon greške Gaćinovića sjajna kontra koju je krunisao  Žan Karničnik.

 

Slovenia scores #SVNSRB #Serbia #Slovenia #Srbila #Slovenija #Srbiіa#Sloveniіa #EURO2024 pic.twitter.com/wj1CzBc2ZW

— EURO 2024 Goals (@euro24goals) June 20, 2024

Izmjene u timu Srbije. Luka Jović i Sergej  Milinković Savić  ulaze umjesto Saše Lukića i Dušana Vlahovića.

58.min Rasplamsala se borba u Minhenu. Pritisak Srbije raste a Slovenija čeka šansu iz kontre. Udarac Šeška je odbranio Rajković.

Drugi žiuti karton za Srbiju. Upisan je Saša Lukić u sudijsku bilježnicu.

49. min - Pritisak Srbije. Mijat Gaćinović je ubacio loptu a Biloj umalo poslao loptu u svoju mrežu.

47.min Srbija odmah dolazi do prilike. Ipak udarac Aleksandra Mitrovića je odbranio Jan Oblak.

Izmjena na startu drugog dijela. Mijat Gaćimović je zamijenio Filipa Mladenovića .

Kraj prvog poluvremena. Za sad bez golova u duelu Srbije i Slovenije, mada su "zmajčeki" pogodili stativu i bili opasniji.

 

"Ljudi, eno je Ceca" pic.twitter.com/DANPXKCE8V

— Ceca Press (@PressCeca) June 20, 2024

40.min Golman Slovenije Jan Oblak je sjajno intervenisao nakon šuta Aleksandra Mitrovića. Bio je u dobroj prilici napadač Srbije nakon ubacivanja Živkovića. U sljedećem naletu  nova  šansa za "orlove" a izblokiran je pokušaj Saše Lukića.

37.min Sreća uz Srbiju! Slovenija je izvela sjajan napad, pogodila stativu, a šutirao je Elšnik. U nastavku akcije Benjamin Šeško je poslao loptu preko gola.

31.min Srbija opasna iz prekida. Nakon kornera koji je izveo Dušan Tadić do lopte nije uspio da dođe Aleksandar Mitrović.

27.min Srbija napokon prijeti. Pokušao je Dušan Vlahović glavom ali je Oblak bio na mjestu.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Filip Mladenović, reprezentativac Srbije.

20.min Slovenija i dalje puno konkretnija u napadu. Opasniji su "zmajčeki" u fazi napada gdje puno lakše dolaze do gola Predraga Rajkovića.

15.min Srbija i dalje bezopasna u napadu. Za sada je reprezentacija koju vodi Dragan Stojković bez ideje  kako da dođe do gola rivala.

 

Slovenia vs Serbia: Tap below for live updates!#EURO2024 | #SVNSRB

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) June 20, 2024

4.min Prva opasnost pred golom Srbije. Čerin je šutirao nakon izgubljene lopte Lukića.  Predrag Rajković je odbranio. Odmah zatim je Mlakar bio u odličnoj situaciji ali se opet istakao golman Srbije.

Počeo meč odluke u Minhenu. Srbija ima veliku podršku s tribina. a posebne aplauze je dobio pomoćni trener reprezentacije Japanac Kacušito Kinoši.

 

Ljudi moji dragi, ako posle ovoga ne dobijemo, ja ne znam. Hajde breee
Srbija! @SerbianFooty@EURO2024 pic.twitter.com/Ge44kGhvIA

— Branislav Cvetković (@tebricbluzi) June 20, 2024

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković odredio je sastav tima za meč sa Slovenijom u kojem je napravio tri promjene u odnosu na meč s Engleskom.

U timu povrijeđenog Filipa Kostića. Ivan Ilić i Dušan Tadić su u timu umjesto Nemanje Gudelja i Sergeja Milinković Savića.

Za Srbiju će igrati: Rajković – Pavlović, Milenković, Veljković – Mladenović, Lukić, Ilić, Živković – Tadić – Mitrović, Vlahović

Za Sloveniju igraju: Oblak – Janža, Drkušić, Bijol, Karničnik – Mlakar, Čerin, Elšnik, Stojanović – Šporar, Šeško.

Utakmica između Srbije i Slovenije biće odigrana danas od 15 časova.

Ulazak na stadion! pic.twitter.com/g0IFyYZQtg

— B92 Sport (@b92sport) June 20, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana