Jagodić: Meč odluke protiv Slovenije, cijela Srpska uz "Orlove"

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- Poznati fudbalski trener i legenda "Borca" iz Banjaluke Vlado Jagodić izjavio je da je današnja utakmica protiv Slovenije odlučujuća kada je riječ o učešću reprezentacije Srbije u završnici Evropskog fudbalskog prvenstva u Njemačkoj, te naglasio da će cijela Republika Srpska tradicionalno navijati za "orlove".

Jagodić je rekao Srni da će taj meč biti više nego neizvjestan ako se pogledaju raniji rezultati dvije reprezentacije, kada je uglavnom bilo neriješeno.

"Sada je ulog veliki. Međutim, Srbija ima kvalitet i igrače koji mogu da joj donesu plasman u sljedeći krug Evropskog prvenstva. Kvalitetnija je", naveo je Jagodić.

On je dodao da treba prevazići i ostaviti po strani eventualne nesuglasice između pojedinih igrača i selektora Srbije.

"To je ključ ove utakmice u kojoj obje reprezentacije imaju kvalitet. Ali, ako Srbija bude kompaktna i taktički dobra, mislim da može štošta pozitivno napraviti u napadu. Srbiji je u igri samo pobjeda i zato se mora razmišljati o napadu. A Slovenija je jedna od kompaktninijih reprezentacija sa provjerenim trenerom i igračima koji imaju pojedinačni kvalitet, o čemu treba voditi računa", rekao je Jagodić.

On je naglasio da su ljudi iz Republike Srpske uvijek navijali za Srbiju, te da su upečatljiva grupna gledanja mečeva "orlova", kakvo će danas biti organizovano u banjalučkoj dvorani "Borik".

"Očekujem u vezi s tim dobar ambijent, navijačku, sportsku i pozitivnu atmosferu. Fudbal je s pravom najvažnija sporedna stvar na svijetu", poručio je Jagodić.

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15.00 časova u Minhenu igra utakmicu drugog kola Grupe C protiv Slovenije na Evropskom šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana