Hrabra Srbija poražena od Engleske

D.D.
Hrabra Srbija poražena od Engleske

GELZENKIRHEN - Srbija je poražena na startu Evropskog prvenstva. Engleska je slavila 1:0, a ekipa selektora Dragana Stojkovića ima za čime da žali, posebno jer je u drugom dijelu bila bolji rival i praktično se igralo pred golom rivala.

Engleska je bila bolja samo u prvih 30 minuta, dok je Srbija u drugom dijelu prijetila imala više loptu. Međutim nije uspjela da dođe do gola, tako da je poražena na otvaranju. U drugom meču Srbija u četvrtak 20.juna igra protiv Slovenije koja je remizirala protiv Danske.

Početak utakmice nije bio dobar za reprezentaciju Srbije. Engleska je imala više loptu u posjedu i vršila je dobar presing. Praktično iz prve šanse su došli do prednosti.

Saka je u prvom dijelu pravio velike probleme lijevoj strani odbrane Srbije, gdje saigrači nisu pomagali Strahinji Pavloviću. Probio je krilni igrač po strani a sjajno se ubacio Džud Belingem koji je poslao loptu u mrežu.

Engleska je nakon toga i dalje nastavila s pritiskom ali kako je meč odmicao Srbija se oslobađala pritiska pa je u prvom dijelu zaprijetila preko Aleksandra Mitrovića koji je šutirao pored gola. Dušan Vlahović je takođe mogao da bude puno opasniji da se sredinom prvog dijela odlučio da uposli saigrače a umjesto što je  šutirao.

U drugom dijelu Srbija je bila puno opasnija. Krenula je ekipa konkretnija, “orlovi” su tražili penal nakon pada Aleksandra Mitrovića, no Danijele Orsato je pokazao da se meč nastavi.  Engleska se odlično branila i čekala svoju šansu.

Opasno su zaprijetili u 77. minutu kada je nakon ubacivanja Hari Kejn šutirao, a golman Srbije Predrag Rajković sjajnom intervencijom i uz pomoć prečke zaustavio njegov udarac

Orlovi su zaprijetili u 82.minutu. Vlahović je dobro šutirao a Pikford je izbacio loptu u korner, nakon kojeg je Srbija još jednom pokušala doći do gola.

Kraj meča

 

Četiri minuta sudijske nadoknade.

82.min Vlahović je sad opasno zaprijetio. Odličan udarac, a Pikford je izbacio loptu u korner.

77.min Sjajna šansa za Englesku . Hari Kejn je odlično šutirao glavom ali je Rajković odlično intervencijom spasio Srbiju i uz pomoć prečke sačuvao svoj gol.

Nastavlja se pritisak Srbije. Puno opasniji su "orlovi" u drugom dijelu.  Stojković je uveo Veljka Birmančevića umjesto Andrije Živkovića.

Dvostruka izmjena u timu Srbije. U igru ulaze Dušan Tadić i Luka Jović,  a napustili  su je Aleksandar Mitrović i Saša Lukić.

56.min Rajković dobro interveniše nakon pokušaja Engleske. Rasplamsala se borba u Gelzenkirhenu. Srbija traži penal ali ništa od toga.

 

Should Serbia have had a penalty? pic.twitter.com/Fyw9zSWnQU

— Euro 24 Hub (@Euro24Hub) June 16, 2024

Pritisak Srbije na startu drugog dijela. Puno ofanzivnije su krenuli igrači Dragana Stojkovića, ali za sad nedostaje završni pas.

Nastavljen je meč. U timu Srbije napravljena nova izmjena. Ivan Ilić je ušao na teren umjesto Gudelja.

Završeno je prvo poluvrijeme. 

36.min Saka stvara velike probleme po lijevoj strani odbrane Srbije. Pavlović nije dovoljno brz da isprati krilnog igrača Engleske. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nemanja Gudelj. Nakon primljenog gola čini se da su se orlovi oslobodili pritiska. Prva izmjena na meču. Filip MLadenović je ušao umjesto povrijeđenog Filipa Kostića koji je u suzama napustio teren.

25.min Vlahović je izgubio loptu na protivničkoj polovini. Uslijedila je sjajna kontra a na kraju je Voker šutirao pored gola. 

20. min Prva šansa za Srbiju. Aleksandar Mitrović je iznenada došao do lopte nakon greške Aleksandra Arnolda i šutirao je pored gola.

13. min Engleska dolazi do vođstva. Džud Belingem je iskoristio prvu šansu i nakon ubacivanja je pogodio za 1:0. Saka je probio i odlično ubacio a mladi napadač zatresao mrežu. Odbrana Srbije nije ovdje dobro ispratila ubacivanje.

 

GOAL: Serbia 0-1 England!

BELLINGHAM PUTS ENGLAND! pic.twitter.com/TZPHN1IeCZ

— Euro 24 Hub (@Euro24Hub) June 16, 2024

Počeo je meč u Gelzenkirhenu. Pritisak Engleza na startu duela. Za sad utakmica protiče bez velikih prilika.

Pred početak meča pušten je "Marš na Drinu" a zatim je emotivana i poruka najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Srbija je čekala 24 godine i dočekala da konačno bude učesnik jednog Evropskog prvenstva. Sreća je htjela da to bude baš sada u Njemačkoj, a prvi protivnik će biti najteži mogući – Engleska. Zanimljivo je na punim tribina,a gdje "orlovi" imaju i neobičnu podršku.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odredio je sastav tima za meč sa Engleskom u prvom kolu grupe C .

Stojković je odlučio da na klupi ostavi kapitena Dušana Tadića i golmana Vanju Milinkovića-Savića. Na golu Srbije biće Predrag Rajković, a napad "orlova" će predvoditi Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović

Za Srbiju će igrati: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, S. Milinković-Savić, Gudelj, Lukić, Kostić, Vlahović, Mitrović.

Selektor Engleske Geret Sautgejt se odlučio za sledeći sastav: Pikford, Voker, Stouns, Guehi, Tripije, Aleksander-Arnold, Rajs, Belingem, Saka, Foden, Kejn.

Glavni sudija meča biće Italijan Danijele Orsato, a njemu će pomagati sunarodnici Ćiro Karbone i Alesandro Đalatini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana