Holanđani lako u četvrtfinale

D.D.
Holanđani lako u četvrtfinale

MINHEN - Holandija je sigurno izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je savladala Rumuniju sa 3:0.

Da su napadači Holandije bili prisebniji rezultat je mogao da bude i puno ubjedljiviji u korist njihove selekcije, jer su posebno u prvom dijelu stvorili nekoliko sjajnih prilika od kojih su realizovali samo jednu.

U 20.minutu pogodio je Kodi Gakpo koji je tako nastavio da se bori i za titulu najboljeg strijelca na prvenstvu.

Nakon toga Holandija je imala potpunu iniijativu i imala je još tri velike šanse koje nije uspjela da realizuje, pa se na odmor otišlo sa minimalnom razlikom.

Nastavak je donio isti scenario. Holanđani su nastavili sa pritiskom a promašili su šansu u 54.minutu, da bi četiri minuta kasnije pogodili stativu. Gakpo je zatresao mrežu i u 64.minutu ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Ipak sve dileme oko pobjednika su riješene u 84.minutu. Ponovo je Gakpo bio u centru pažnje, sjajno se izborio za loptu i dodao za Donjela Malena kojem je preostalo samo da ubaci loptu u mrežu. Time su slomljene sve nade Rumunije da mogu do iznenađenja. Malen je zatim u sudijskoj nadoknadi postigao i drugi gol i postavio konačnih 3:0.

Holandija u četvrtfinalu čeka pobjednika duela Austrija - Turska koji je na programu večeras od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana