SENZACIJA: Gruzija šokirala Portugaliju!

Milan Zubović
Foto: Tanjug/AP

GELZENKIRHEN - Najveće iznanađenje ovog Evropskog prvenstva priredili su fudbaleri Gruzije koji su pobijedili Portugaliju rezultatom 2:0 u trećem kolu grupe F.

Debitant na EP ostvario je jednu od svojih najvećih pobjeda u istoriji jer je nadigrao šampiona iz 2016. godine koji je i ove godine mađu najužim favoritima za osvajanje titule.

Gruzini su takmičenje završili na trećem mjestu sa četiri boda i izborila je osminu finala o čemu nije ni sanjala prije početka takmičenja. 
Utakmica praktično nije ni počela, a Gruzija je povela.

Grešku veznog reda Protugalije Gruzini su iskoristili da organizuju kontranapad kojeg je povukao Georg Mikuatadze, a uspješno završio njihov najbolji igrač Hviča Kvarachelija. 
Portugalci su imali mnogo više prilika, a u 17. minut Kristijano Ronaldo je opraobao svoj šut kojeg je izblokirala odbrana Gruzije.

U 28. Fransisko Konseisao je opasno zaprijetio da bi lopta otišla samo nekoliko centimetara od desne stative. Sedam minuta kasnije ponovo je izblokiran šut Ronalda.

Kvarachelija je sjajno centrirao iz slobodnog udarca u 36. minutu, ali je kratak bio Giorgi Gvelesiani.

Ponovo je prva zvijezda Gruzije bila u sjajnoj prilici u 50. minutu kada nije dobro pucao sa nekih 11 metara iako je bio sam.

U 55. minutu Antonio Silva neoprezno je startovao nad Otarom Kiteišvilijom pa je sudija nakon gledanaj snimka pokazao na bijelu tačku.

Sa nje je precizan bio Geroges Mikautadze za svoj treći gol na ovom šampionatu iako je golman Portugalije Diogo Kosta pogodio stranu i bio blizu toga da odbrani njegov pokušaj.

Odličnu kontru u 71. minutu povukao je Giorgi Čakvetadze mada njegov šut nije bio precizan.

Šansu za smanjenje rezultata imao je Nelson Semedo u prvom minutu sudijske nadoknade, ali je golman Gruzije sjajno odbranio njegov pokušaj iz blizine.

Nakon toga pokušao je i Konseisao koji je bio neprecizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana