Fudbaleri Srbije danas protiv Slovenije: Pobjeda za korak bliže osmini finala

Tanjug
Fudbaleri Srbije danas protiv Slovenije: Pobjeda za korak bliže osmini finala

MINHEN - Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15 sati na "Alijanc areni" u Minhenu igra utakmicu drugog kola C grupe na Evropskom šampionatu protiv Slovenije.

Srbija je u prvom kolu poražena od Engleske 1:0, dok je Slovenija remizirala sa Danskom 1:1, pa je pobjeda imperativ da bi se ostalo u igri za plasman u osminu finala.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je povratak kapitena Dušana Tadića u startnih 11 i rekao da će biti dvije izmjene u odnosu na tim protiv Engleske, ali nije precizirao da li u te dvije spada i izostanak povrijeđenog Filipa Kostića koga mijenja Filip Mladenović.

"Mi izlazimo na teren da se borimo. Sloveniju treba da dobijemo, to je cilj. Nećemo sigurno ići sa razmišljanjem o drugom rezultatu... Biće dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera takođe, prava fudbalska, biće dosta Slovenaca, biće Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi pa neka plati. Biće dobro, radujemo se, ali cilj je da pobedimo", istakao je selektor Srbije na konferenciji za medije.

Stojković je naglasio da su fudbaleri Srbije motivisani za duel sa Slovenijom.

"Nemojte da brinete, momci su spremni, vidim po treningu da je bilo fenomenalno. Biće u potpunosti spremni da odgovore na izazov koji se zove Slovenija", rekao je Stojković.

On je naveo da ekipi znači velika podrška navijača.

"Videli ste šta smo imali u Gelzenkirhenu, a sutra će biti veliki, veliki broj. To je dodatni motiv za nas i predstavlja jednu odgovornost na kraju krajeva, ne igrate sami za sebe, imate odgovornost prema nekome. Osećamo to, dobro je da se reprezentacija voli i podržava, stalno se borimo iz utakmice u utakmicu u ponašanju koje imamo kako van terena, tako i na njemu, da budemo primer kako se bori i kako se igra za svoje navijače, za svoj narod", dodao je Stojković.

Stojković je rekao da nije odlučio ko će da šutira penal ako bude dosuđen na meču sa Slovenijom. 

"Neka šutne bilo ko, samo neka da gol. Nebitno je ko će da šutne. Nisam odlučivao o tome, možda bi trebalo da kažem, ne znam, ali...", naveo je Stojković.

On je ponovio da očekuje težak meč protiv Slovenije.

"Biće mnogo teška utakmica i mislim da je Slovenija jedna jako jaka. Ko god misli da je Slovenija lak protivnik, taj se vara. Kek je odličan trener, igrači su odlični i ekipa koja svakome može da napravi problem. Sa druge strane, mi gledamo sa naše pozicije, želimo i hoćemo da pobedimo Sloveniju, sportski i ljudski je razmišljati i radimo sve na tome da pobedimo sutra, ali moramo da budemo pametni", rekao je Stojković.

U drugom meču C grupe od 18 sati u Frankfurtu sastaju se Engleska - Danska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana