Filkrug spasio Njemačku! 

D.K.
Foto: Tanjug/AP

FRANKFURT - Reprezentacije Njemačke i Švajcarske odigrale su 1:1 u meču trećeg kola Grupe A na Evropskom prvenstvu. Ovim bodom domaćini su zauzeli prvu poziciju u grupi i u slučaju da Srbija savlada Dansku bili bi rival "orlova" u osmini finala.

Zanimljivo je i burno bilo u Frankfurtu od samog početka susreta. Njemačka je autoritativno ušla u meč. Postigli su "panceri" i gol u 17. minutu.

Robert Andrih raspalio je sa 25 metara "žabicu" i prevario je Jana Zomera. Ipak, VAR je poništio gol zbog kontakta između Džamala Musijale i Mihaela Ebišera. Ofanzivac Bajerna je oborio protivnika u duelu za loptu i pogodak je opravdano poništen.

A onda šok za domaće navijače u 28. minutu. Švajcarska je povela golom koji je postigao Dan Ndoje poslije centaršuta Rema Frojlera sa lijeve strane. Bio je to prvenac ofanzivca Bolonje u dresu "sajdžija".

Tri minuta kasnije Ndoje je imao dobru situaciju da pogodi za 2:0, ali je protutnjala pored desne stative. Manuel Nojer je već bio savladan. 

Bod Njemačkoj donio je Niklas Filkrug poslije prvog centaršuta koji je išao na njegovu glavu. Fantastično je centrirao David Raum sa lijevog boka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana