EURO: Hrvati idu na sve ili ništa, Italija sprema iznenađenje

B92
EURO: Hrvati idu na sve ili ništa, Italija sprema iznenađenje

Reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak igra odlučujući meč na Evropskom prvenstvu i pobjeda je neophodna za izbjegavanje eliminacije.

Fudbaleri Hrvatske u ponedjeljak od 21 čas igraju protiv Italije u Lajpcigu i za njih će to biti ključni meč na ovom Evropskom prvenstvu.

U slučaju pobjede Italije, Hrvatska je ovo takmičenje završila. Remi bi, međutim, značio da Hrvatska zavisi od ishoda utakmica drugih reprezentacija.

Španci bi tada trebalo da pobijede Albaniju, a u preostalih pet grupa morale bi da se nađu barem dvije trećeplasirane reprezentacije sa maksimalno dva boda. U tom slučaju, odlučujuću ulogu imala bi gol-razlika.

Najnovije informacije iz kampa hrvatske reprezentacije sugerišu da bi Brozović mogao da završi na klupi protiv Italije, dok će Modrić, bez obzira na sve, započeti utakmicu od prvog minuta.

Što se tiče Italijana, hrvatski novinari kažu da postoje indicije da će Lućano Spaleti imati na raspolaganju igrače koje nije mnogo koristio i da bi mjesto u startnoj postavi mogli da izgube Đanluka Skamaka, Federiko Kijeza, Žoržinjo, Davide Fratezi i Đovani di Lorenco.

To znači da bi Kristante i Retegi mogli da zaigraju protiv Hrvata, kao i Nikolo Fađoli.

Hrvati su svjesni da je ovo za njih najvažniji meč na šampionatu i da će morati da idu na sve ili ništa već od prvog minuta i to hrvatski mediji konstantno ističu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana