Englezi razočarali, sve otvoreno u grupi C

D.D.
Englezi razočarali, sve otvoreno u grupi C

LAJPCIG - Engleska i Danska su odigrali neriješeno 1:1 u grupi C Evropskog prvenstva, pa sve ekipe iz ove grupe i dalje imaju šansu da se plasiraju u narednu fazu.

Odluka o plasmanu ekipa u grupi će pasti u posljednjem kolu. Engleska je sa četiri boda sačuvala prvu poziciju, slijede Danska i Slovenija sa dva, dok je Srbija posljednja sa bodom. U utorak će ekipa Dragana Stojkovića morati da savlada Dansku kako bi se nadala da će biti među putnicima u narednu fazu.

Engleska je došla do prednosti u 17. minutu. Voker je vrebao svoju šansu da dođe do lopte. Kristijansen je bio nepažljiv i izgubio je loptu koju je Voker proslijedio do Harija Kejna koji je bio neumoljiv za vođstvo.

Nakon postignutog gola Engleska je opet bila loša u polju. Kao da su se zadovoljili prednošću pa je uslijedio period inicijative Danske koji je krunisao izjednačenjem u 34.minutu.

Sjajan udarac je uputio Morten Hjulmand sa 25 metara. Danac je uputio snažan i precizan udarac koji je završio iza leđa Pikforda. Skandinavci su djelovali puno bolje i organizovanije od svog rivala.

 

MORTEN HJULMAND WHAT A GOAL

pic.twitter.com/R0aW0zhetZ

— Sideline Recaps (@SidelineRecaps) June 20, 2024

U nastavku su Englezi prvi zaprijetili. U 55. minutu Fil Foden je ušao u sredini i pogodio stativu. Kako se bližio kraj meča Danci su mogli da dođu i do prednosti. Imali su dvije dobre prilike a posebno je dobar udarac imao Hojberg.

Ipak mreža se nije zatresla pa je selekcijama pripao po bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana