Engleska sa giljotine pobjegla u četvrtfinale

Dejan Kondić
Engleska sa giljotine pobjegla u četvrtfinale

GELZENKIRHEN - Sekunde su nas dijelile od čuda u Gelzenkirhenu, koje se ipak nije desilo. Slovačka je vodila do posljednjih trenutaka sa 1:0, međutim Engleska se izvukla i na kraju, poslije produžetaka, slavila sa 2:1.

Izabranici Frančeska Kalcone od starta su krenuli hrabro ka golu "albiona". Sa druge strane igrači Gerija Sautgejta odgovorili su grubom igrom. U prvih 15 minuta zaradili su čak tri žuta kartona.

Osjetili su Slovaci ranjivost rivala, namirisali krv, a akcijom u tri poteza zadali su udarac i poslali rivala na pod. Juraj Kucka je dugu loptu Denisa Vavre spustio glavom za Davida Streleca, koji je dodavanjem "ispod lakta" proigrao Ivana Šranca, a napadač praške Slavije pustio je loptu ispod Džordana Pikforda.

Šranc se tako pridružio Džamalu Musijali i Žoržu Mikautadzeu na vrhu liste strijelaca. Sva trojica imaju po tri gola za sada.

Englezi su ušli konkretnije u drugo poluvrijeme. Filu Fodenu poništen je gol iz ofsajda. Hari Kejn ga je uposlio, najbolji igač Premijer lige unovčio je zicer u 50. minutu, ali je VAR soba reagovala. Metar ispred igrača bio je Foden.

Igrao se 53. minut kada su Slovaci mogli duplirati prednost. Izgubili su Englezi loptu na centru igrališta, a David Strelec je lucidno probao sa pola terena. Metar je nedostajao da pogodi.

Engleska se nije predavala, a previše klase ima u tom timu da bi tek tako odustali. Gol spasa "gordom albionu" donio je u petom minutu sudijske nadoknade Džud Belingem spektakularnim makazicama za produžetke.

Samo što su počeli produžeci, pukla je odbrana Slovačke. Hari Kejn je pogodio glavom za 2:1. Ajvan Toni mu je sjajno asistirao.

Englezi će u četvrtfinalu, u subotu, 6. jula igrati protiv Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana