Demirel pogodio četvrtfinale

D.D.
Demirel pogodio četvrtfinale

LAJPCIG - Turska je šokirala Austriju! Odlično postavljenom igrom u defanzivi i sjajnom realizacijom savladali su jedno od najprijatnijih iznenađenja na Evropskom prvenstvu sa 2:1 i tako izborili duel protiv Holandije.

Prvi šok Austrija je doživjela na startu. Turska je do gola došla praktično iz prvog napada i tako su poremetili igru rivala. Arda Guler je ubacio loptu a na pravom mjestu je bio Merih Demirel koji je poslao u mrežu nakon intervencije Baumgartnera.

Selektor Turske Vićenco Montela je uspio da iznenadi svog kolegu na drugoj klupi Ralfa Rangnika. Krenuo je sa tri igrača u zadnjoj liniji, smanjio je manevarski prostor Austrijancima i nije dozvolio njihova ubacivanja. Na drugoj strani itekako su bili opasni u kontranapadima.

Austrija je krenula silovito u drugom dijelu. Mnogo više su imali loptu u posjedu, pritisnuli rivala ali nisu uspjevali doći do gola iako su imali nekoliko šansi. Desetak minuta se igralo samo pred golom Turske.

Međutim Marko Arnautović nije uspio da postigne gol iz dvije prilike. I u jeku ofanzive rivala, Turska je došla do 2:0. Ponovo su akteri bili isti. Arda Guler je ubacio loptu a Demirel je postigao drugi gol na meču. Defanzivac je u tom momentu imao ukupno dva gola na 40 mečeva do meča osmine finala.

Austrija nije uspjevala da stigne do gola iz proigravanja ali su došli nakon prekida.  Rezultatsku dramu je vratio Mihael Gregorič. Zabicer je izveo korner, Poš spustio loptu do Gregoriča koji je poslao u mrežu. Uslijedio je pritisak Austrije, dok je Turska tražila šansu iz kontri.

Golman Mert Gulok je u sudijskoj nadoknadi sjajnom intervencijom spriječio izjednačenje i donio četvrtfinale svom timu.

Protivnik u četvrtfinalu će im biti selekcija Holandije koja je ranije savladala Rumuniju 3:0.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Španija - Njemačka, Švajcarska - Engleska i Francuska - Portugalija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana