Danas dva duela koji mogu da kroje sudbinu "orlovima"

sportal.blic.rs
Danas dva duela koji mogu da kroje sudbinu "orlovima"

Današnji ponedjeljak, 24. jun, rezervisan je za utakmice koje mogu da utiču čak i na plasman Srbije u drugu fazu Evropskog prvenstva. Hrvatska igra protiv Italije, Albanija protiv Španije, a oba meča počinju od 21 čas.

Pobjeda nije jedini način da se ekipa Dragana Stojkovića domogne drugog kruga. Potencijalno, i remi bi mogao da završi posao, ali i da u drugoj utakmici grupe Engleska opravda ulogu favorita i pobijedi Sloveniju sa dva gola razlike, piše Sportal.

Biće dovoljan i minimalni trijumf Ostrvljana ukoliko naš remi sa Skandinavcima dođe u goleadi (barem 2:2).

U tom slučaju, Srbija bi imala dva boda kao Slovenci, ali bi je bolja gol razlika (ili veći broj datih golova u drugom slučaju) stavila na treće mjesto.

Ukoliko u grupi Srbije dođu rezultati koji joj odgovaraju, potrebno je da se ispune sledeći uslovi u grupama B i F:

1. Da Albanija izgubi od Španije u grupi B, a da Hrvatska ne pobijedi Italiju u grupi B.

2. Da Turska pobijedi Češku, a Portugalija Gruziju u grupi F.

Ako Albanija, kako se očekuje, izgubi od Španije automatski završava takmičenje uz jedan bod. Ukoliko Hrvati ne uspiju da dobiju Italijane, u direktnom okršaju za drugo mjesto, biće u najboljem slučaju treći u grupi sa dva boda (u slučaju remija) i gorom gol razlikom u odnosu na srpsku selekciju.

Rasplet će biti poznat prije naše utakmice Srbije i Danske, ali ono što je sigurno jeste da će čitava Srbija večeras pomno pratiti ove duele od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana