Albanci srećno do boda sa Hrvatskom

Milan Zubović
Albanci srećno do boda sa Hrvatskom

HAMBURG - Fudbaleri Hrvatske i Albanije remizirali su 2:2 u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Albanci su stigli do boda u petom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena pa će posljednje kolo da odluči ko će iz ove grupe u osminu finala.

Obje ekipe sada imaju po bod.

Svoj susret drugog kola Španija i Italija odigraće sutra od 21 čas.

I u ovom meču Hrvati su nastavili sa slabom igrom koju su prikazali u prvom kolu protiv Španije kada su poraženi sa 0:3, dok su Albanci bili mnogo hrabriji s početka duel baš kao na susretu sa Italijom (1:2).

Slična situacija kao na meču sa "azurima" Albancima se desila i protiv Hrvatske. Vodili su, bili na pragu pobjede, zatim gubili, a onda stigli do boda.

Iz prvog ozbiljnijeg napada Albanija je postigla gol.

Nakon centaršuta u 11. minutu Ćazim Laći je bio najspretniji između dva hrvatska štopera i glavom matirao Dominika Livakovića.

Drugu veliku priliku Albanci su imali u 30. minutu kada je loptu izgubio Luka Modrić, a ona došla do Kristjana Aslanija čiji je pokušaj odbranio Livaković.

U drugom minutu sudijeske nadoknade prvog poluvremena Rej Manaj pokušao je glavom sa desetak metara dok je Livaković i ovaj put bio na visini zadatka.

Prvu pravu priliuku Hrvati su imali tek u 50. minutu preko Luke Sučića koji je pokušao sa 16 metara, ali je Tomas Strakoša odbranio njegov udarac.

Hrvati su u drugom poluvremenu krenuli odlučnije ka golu Albanaca, ali nisu sve do 74. minuta nisu uspijevali da stvore izgledniju priliku za postizanje gola.

Tada je Mateo Kovačić započeo akciju, uposlio Antu Budimira koji je asistirao Andreju Kramariću za izjednačenje.

Samo tri minuta kasnije desio se potpuni preokret.

Hrvatska je iskoristila šok Albanije i onda je Budumir probio po lijevoj strani i dodao do Sučića koji sšutirao, kapiten Berat Đimsiti izblokirao loptu koja se od Klausa Đasule odbila u mrežu. Đasula je ušao u igru samo pet minuta ranije i mogao je da bude tragičar, ali se iskupio u 90+5. minutu kada je matirao Livakovića.

On je drugi igrač u istoriji EP koji je na istom meču dao gol i autogol nakon Čehoslovaka Antona Ondruša 1976. godine.

U samom finišu meča Mateo Kovačić imao je dobru priliku da donese pobjedu svom timu, ali je Strakoša odbranio njegov pokušaj.

Večeras od 18 časova igraju Njemačka - Mađarska, a od 21 Škotska. Švajcarska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana