Zvijezde sa policijskim dosijeom

M. Miljić, D. Keleč
Zvijezde sa policijskim dosijeom

Na crvenom tepihu oni su lijepi, dotjerani i izgledaju kao da su gotovo savršeni, ali da su mnoge zvijezde iz svijeta muzike, filma i sporta i te kako poročne i pune mana, otkrivaju njihovi često podebeli policijski dosijei.

Niko ne može da pobjegne od zakona, pa tako ni selebritiji koji su hapšeni kako zbog vožnje u alkoholisanom stanju, tako i zbog posjedovanja opojne droge, nasilja, tuča, ali i neplaćanja poreza. Njihove fotografije prilikom hapšenja ili snimci iz policije uvijek su bili posebna "poslastica" za medije. Za neke su hapšenja značila "smrt" karijere, dok se drugima brojni "incidenti" redovno opraštaju. Neki su odslužili zatvorske kazne, dok su drugi uspjeli da se izvuku.

carliTuče, pucnjave, nasilje...

U posljednje vrijeme najčešći "gost" policijskih stanica je glumac Čarli Šin. Iako je sa 850.000 dolara koje je dobijao po epizodi serije "Dva i po čovjeka" bio najplaćeniji TV glumac, Čarli je zbog problematičnog ponašanja doveo svoju karijeru u pitanje. On je, između ostalog, hapšen u jednom njujorškom hotelu jer je pod dejstvom narkotika polomio namještaj u sobi, zbog posjedovanja kokaina je privođen nekoliko puta, a početkom 90-ih pucao je svojoj tadašnjoj vjerenici Keli Preston u ruku. Dok je bio u braku sa Bruk Mjuler, usred božićne večere napao je nožem.

Glumac Nikolas Kejdž je proljetos uhapšen u Nju Orleansu zbog nasilja u porodici i narušavanja javnog reda i mira. Kejdž je priveden u pijanom stanju pošto se sa suprugom posvađao na ulici zbog toga da li je kuća ispred koje su stajali njihova. Glumac, koji ima problema s drogom i alkoholom, nedavno je bacio petogodišnjeg sina na pod.

naomiTop model Naomi Kembel više puta je hapšena i optuživana zbog nasilja, a njena žrtve uglavnom su bili njeni radnici.

Danijel Boldvin nije se proslavio dobrim ulogama kao njegova braća, ali je mjesto u novinskim stupcima stekao zbog brojnih prestupa. Pod dejstvom kokaina, 1998. godine, kao od majke rođen trčao je hodnicima elitnog hotela "Plaza", a zatim je vozio bez dozvole, jurio bjesomučno ulicama Los Anđelesa, prošao kroz crveno svjetlo i zabio se u dva automobila. Nekoliko mjeseci kasnije opet je uhapšen i to zbog krađe kola.

I legendarni glumac Šon Pen ima buran privatni život. Kada je o incidentima riječ, najveću pažnju javnosti privukao je kada je na svom vjenčanju sa pop kraljicom Madonom izvukao pištolj i pucao na paparace koji su u helikopteru nadlijetali svatove. Prošle godine završio je u zatvoru zbog napada na paparace.

I australijski glumac Rasel Krou odavno se okitio titulom holivudskog grubijana. Jednom je priveden u policiju pod optužbom za napad i nanošenje tjelesnih povreda nakon što je bacio telefon na službenika njujorškog hotela "Menhetn" i udario ga u lice.

Poseban slučaj su nekadašnji supružnici košarkaš Denis Rodman i glumica Karmen Elektra. Prije nekoliko godina uhapšeni su oboje - on zbog napada na nju, a ona zbog napada na njega. Karmen je zabranjeno da se približava Rodmanu.

Glumac Nik Nolti hapšen je dva puta dok je pohađao školu. Prvi put je optužen zbog opasne vožnje, a drugi put da je prodavao lažne karte za draft utakmicu, zbog čega je osuđen na pet godina uslovne kazne. Nedavno je opet uhapšen zbog vožnje pod uticajem droge.

Kolin Farel je hapšen zbog krađe i prebrze vožnje.

axelProblematične muzičke zvijezde

Kada je o muzičarima riječ, Eksl Rouz je neprikosnoveni šampion - hapšen više od 30 puta, između ostalog i zbog napada.

Pjevačica čarobnog glasa Vitni Hjuston i njen brat Majkl optuženi su 1991. godine za napad na dvije osobe u Kentakiju. Vitni je, osim po sjajnom glasu, poznata i po konzumiranju droge, a njen sada bivši muž Bobi Braun hapšen je zbog neplaćanja alimentacije.

Legendarni frontmen "Rolinstonsa" Mik Džeger bio je uhapšen zbog napada.

jacksonJedan od najvećih skandala izazvao je danas pokojni kralj popa Majkl Džekson. On je bio uhapšen zbog višestrukih optužbi za zlostavljanje djece. Ipak, oslobođen je nekoliko godina kasnije, ali taj skandal pratio ga je sve do njegove smrti.

Muzičar R. Keli bio je optužen za posjedovanje dječije pornografije i seks sa maloljetnicama. Oslobođen je optužbi, ali mu je karijera upropaštena.

Lakše bi bilo nabrojati repere koji nisu dolazili u sukob sa zakonom, nego one koji jesu. Među onima koji su napravili najviše problema su Snup Dog, Lil Kim i Basta Rajms. Lil Kim je čak odležala godinu u zatvoru zbog učešća u pucnjavi.

Problematični reper Di-Em-Eks je samo u protekle tri godine najmanje šest puta optužen za različite prekršaje.

Fifti Sent je hapšen zbog prodaje droge i napada, a bijeli reper Vanila Ajs, koji je bio popularan osamdesetih godina prošlog vijeka, prijetio je svojoj supruzi pištoljem.

Popularni Eminem hapšen je zbog napada i posjedovanja oružja.

johnyAlkohol i droga

Glumac Džoni Dep uživa reputaciju jednog od najseksepilnijih holivudskih loših momaka. Iako su mnogi mislili da je za njega konzumiranje alkohola daleka prošlost, ovaj holivudski glumac je to nedavno demantovao tako što se na premijeri svog filma "The Run Diard" pojavio pijan i pao pred obožavaocima. Poslije toga je završio i u policiji zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Pijani su vozili i zbog toga privođeni i glumci Mel Gibson, Kijanu Rivs, Kifer Saterlend i glumice Kim Dilejni i Mišel Rodrigez, koja je hapšena i zbog nasilja.

Glumac Robert Dauni Džunior hapšen je više puta zbog droge i vožnje pod uticajem alkohola, ali i napada i posjedovanja oružja. Neko vrijeme bio je i u zatvoru, ali se smirio i više nije sklon ekscesima.

Glumica Jasmin Blit hapšena je jer je vozila drogirana, a Denis Hoper zbog izazivanja saobraćajne nesreće i bijega sa mjesta nesreće. Dosije ima i glumac Miki Rurk, koji je hapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola i napada na suprugu.

Glumica Rebeka Gejhard bila je osuđena na uslovnu kaznu jer je vozeći pijana i drogirana automobilom usmrtila devetogodišnjeg dječaka.

Holivudska zvijezda Vesli Snajps počeo je krajem prošle godine da služi trogodišnju zatvorsku kaznu jer je 2008. godine osuđen zbog utaje poreza.
Glumac je osuđen jer je između 1999. i 2004. godine zaradio 24 miliona dolara, na šta nije platio porez.

Glumac Metju Mekonahi hapšen je zbog posjedovanja marihuane.

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/jul2009/7/2/paris-hilton-court-sketch-pic-ap-433485174.jpgparisHolivudska bogatašica i nasljednica lanca hotela "Hilton" Paris Hilton  hapšena je više puta i to zbog posjedovanja marihuane i vožnje u pijanom stanju. Provela je nekoliko dana u zatvoru, a morala je da se bavi i društveno korisnim radom. 

Bogata starleta Nikol Riči više puta je hapšena zbog brze vožnje pod dejstvom opojne droge.

Vjerovali ili ne, i osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts hapšen je i to čak dva puta - jednom je vozio bez dozvole, a drugi put je vozio pijan.

lohanKradu, a imaju milione

Mladoj holivudskoj glumici Lindzi Lohan s pravom pripada "status" najproblematičnije mlade zvijezde.

Nedavno je optužena za krađu skupocjene ogrlice i time dopunila svoj već podeblji dosije. Lindzi je prvi put uhapšena kada je imala 20 godina zbog vožnje u pijanom stanju, a uskoro bi trebalo da ide na odsluženje zatvorske kazne.

Američka glumica Vinona Rajder zaradila je milione dolara, ali je bila osuđena zbog krađe u luksuznoj radnji "Saks" na Beverli Hilsu na tri godine zatvora uslovno i 480 časova društveno korisnog rada.

tajsonSportisti

Najpoznatiji sportista sa dosijeom svakako je slavni bokser Majk Tajson. On je odslužio dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja, ali je i poslije izlaska iz zatvora pravio probleme. Između ostalog, uhapšen je zbog napada na paparaca.

Jedan od najpoznatijih slučajeva svakako je onaj klizačice Tonje Harding, koja je platila dva muškarca da brutalno pretuku njenu najveću konkurentkinju Nensi Kerigan. Osuđena je na uslovnu kaznu, ali je zauvijek završila svoju karijeru.

Čuvena teniserka Dženifer Kaprijati hapšena je zbog posjedovanja marihuane, a košarkaš Kobi Brajant bio je optužen za silovanje. Ipak, optužba je kasnije odbačena.

oziNeobična hapšenja

Među slavnima ima i onih koji su policijski dosije dobili na prilično neobične načine, koji su uglavnom izazvali smijeh, a ne osudu.

Tako je muzičar Ozi Ozborn uhapšen jer se pomokrio u tvrđavi Alamo, a glumac Vudi Harelson zbog toga što je plesao nasred ulice. Greška mu je, međutim, bila to što je pokušao da pobjegne iz policije.

Britanski glumac Hju Grant uhapšen je zbog seksa sa prostitutkom u automobilu, zbog čega je godinama bio predmet ismijavanja, a ostavila ga je i dugogodišnja vjerenica Elizabet Harli.

rolling stoneUticaj

Sociolog Biljana Milošević naglašava da negativno ponašanje svjetskih selebritija može negativno da utiče na mlade ljude kojima su upravo oni uzor.

- Njihovo devijantno ponašanje uvijek služi mladima kao negativan primjer. Takvo nasilničko ponašanje svjetski selebritiji tretiraju kao nešto "što im se može" jer misle da, ako su zvijezde i ako imaju novac, mogu sve - rekla je Miloševićeva.

Naglašava da zvijezde ponekad upravo svojim "buntovnim" ponašanjem žele da skrenu pažnju na sebe.

- Neki od uzroka ponašanja svjetskih popularnih zvijezda leže upravo u njihovom karakteru - rekla je Miloševićeva.

cecaRegion

U regionu je trenutno najpoznatija osuđenica folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović. Ona je osuđena na osam mjeseci kućnog pritvora nakon što je sud odobrio nagodbu sa tužiocima, prema kojoj mora da plati kaznu od 1,5 miliona evra. Pjevačica je priznala pronevjeru više miliona evra od prodaje fudbalera kluba Obilić. Ceci se sudi i zbog nasilničkog ponašanja, a bila je uhapšena i tokom akcije "Sablja" prije nekoliko godina i provela jedno vrijeme u pritvoru.

zarkoJedan od najboljih glumaca sa ovih prostora Žarko Laušević učestvovao je u ljeto 1993. godine u tuči ispred jednog kafića u Podgorici i tom prilikom iz svog pištolja usmrtio je dvije osobe. Najprije je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. godine   kazna mu je promijenjena na četiri godine zatvora, te je tada pušten, nakon što je odslužio 4,5 godina. Od 1999. godine živi u SAD, a 2001. godine ponovno je osuđen na 13 godina zatvora.

Zbog vožnje u pijanom stanju hapšene su pjevačice Romana Panić, Ana Nikolić i Danijela Vranić.

odjzejO Džej Simpson

Najteži "slučaj" među poznatima definitivno je bivši igrač američkog fudbala i glumac O Džej Simpson koji je bio optužen za ubistvo bivše supruge i njenog prijatelja, a osuđen je na najmanje 15 godina zatvora zbog pljačke i kidnapovanja.
Suđenje Simpsonu za ubistvo nazvano je "suđenje vijeka". Porota u Kaliforniji oslobodila ga je optužbi poslije zamornog procesa, koji je prenošen putem televizije širom SAD i svijeta, uprkos obilju dokaza. Simpson je kasnije u građanskoj parnici proglašen krivim i morao je da isplati odštetu porodicama žrtava, a kasnije je u emisiji Opre Vinfri priznao da je ubistvo zaista počinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana