Zablistajte u crvenom i uz šljokice

C. Mrkonjić, D. Stokanić
Zablistajte u crvenom i uz šljokice

Još samo nekoliko dana nas dijeli od proslave nadolazeće 2014. godine. Kao i svake godine glavna tema ovih dana je "gdje i s kim slaviti", te nezaobilazno "šta obući i kako se našminkati".

Butici su već uveliko izložili haljine raznih boja i dužina, šljokičaste, sjajne, pernate i slične odjevne predmete, modne dodatke i cipele, a praznična euforija oko proslave najluđe noći u godini osjeti se u svakom kutku grada.

Modni stručnjaci savjetuju djevojke, da ako se odluče za malu crnu haljinu, treba da je upotpune kreativnim detaljima i jačom šminkom, a muškarcima da ne idu u krajnosti.

Svečaniji stajling za doček Nove godine

Svjetski trendovi nameću neka nova pravila za oblačenje u najluđoj noći. Red je Novu dočekati sa malo sjaja, šljokica i "svečanijeg stajlinga". Dok djevojke znaju pretjerati, momci su uglavnom opušteni i neopterećeni.

Poznati mladi banjalučki dizajner Marko Feher Potkozarac za čitaoce "Glasa Srpske" savjetuje kakav novogodišnji stajling izabrati. Za ljepšu polovinu, Marko toplo preporučuje male crne haljine upotpunjene nesvakidašnjim detaljima.

- Nastojte da izbjegnete sve standardne novogodišnje kombinacije. Mala crna haljina je nešto što uvijek prolazi, ali dajte sebi odvažnosti. Novogodišnja noć nije pogodno vrijeme za sigurne i standardne kombinacije. Upotpunite izgled velikim šeširima, neobičnim brošem, torbom, ili interesantnim pojasom - predložio je Potkozarac.

On kaže da vulgarne i kičaste odjevne kombinacije ne znače nužno i dobar provod.

- Ako ste ljubitelj kratkih sukanja i dubokih dekoltea, pokušajte da ih ne uparite u istoj kombinaciji. Idite sa opcijom ili dekolte, ili kratka suknja. S druge strane, šljokice, nitne, lanci uvijek su poželjni - dodao je ovaj mladi modni dizajner.

U slučaju da se mlade dame odluče za haljinu, one jednostavnije upotpunite efektnim detaljima, a one kičaste nastojte da ublažite šminkom i frizurom, ili ih prosto nemojte obući.

- Eksperimentisanje sa bojama i uzorcima je dozvoljeno i poželjno, ali neon boje isključite iz opticaja - naglasio je Potkozarac.

Kada je u pitanju jači pol, ovaj dizajner ističe da gradski butici i ne nude nekakav šarolik izbor za muškarce kada se radi o svakodnevnom životu, pa tako i o novogodišnjoj noći.

- Sve se svodi uglavnom na sigurno, isprobano, ustaljeno i viđeno. Stvari koje nikako ne treba da imamo na sebi za tu noć jesu one koje kupimo u buticima sportske opreme, ali postoji vid sportske elegancije. Kombinujte pantalone i sako, te umjesto košulje obucite majicu. Tako ste automatski u sportskom duhu, elegantni, opušteni, ležerni i nećete izgledati "previše poslovno" - posavjetovao je Potkozarac.

Dodao je da, ako se odlučite za odijelo, poigrajte se sa kombinacijom boja sakoa, košulje i kravate, a ako ste malo odvažniji, kravatu zamijenite nekim brošem, ili tim brošem uljepšajte sako.

- Bijele cipele zaboravite u bilo kojoj kombinaciji, cipele na špic, ako već niste - izbacite odmah, bez obzira na boju. Ako se vaš stil svrstava u alternativni stil oblačenja, bez obzira na to da li ste muško ili žensko, onda za vas nema pravila, jer je tu riječ o izraženoj individualnosti, samo budite svoji - rekao je za naš list ovaj mladi, ali veoma uspješni kreator, koji polako osvaja svjetsku modnu scenu.

Šminka za godinu na izmaku

Ukoliko niste sigurni za kakvu šminku da se odlučite u novogodišnjoj večeri profesionalni šminkeri izdvajaju nekoliko savjeta za naše čitaoce.

- Šljokice su gotovo neizostavan dio svakog zaigranog novogodišnjeg mejkapa, jer je to idealna prilika da svom svakodnevnom izgledu dodate malo sjaja, glamura i dramatičnosti - preporučuju šminkeri.

Savjet je da pri nanošenju šljokica postoji samo jedno pravilo, a to je da se ograničite na maksimalno dva područja koja želite da istaknete.

- Sjajne usne i malo hajlajtera na obrazima, glamurozno šljokičasto sjenilo i diskretne sjajne čestice u kosi ili dramatične vještačke trepavice s kristalima u kombinaciji s mat ružem, detalji su kojima sigurno nećete omašiti - savjetuju šminkeri.

Nakit i torbe

U modi su šljokice, biseri, rese i sve boje, pa vam nakit i torbe neće biti teško uskladiti sa odjevnom kombinacijom, ako se budete vodili izrekom "manje je više".

Modni dizajner Maja Birmančević podsjeća da su velike ogrlice još u modi, kao nitne i male torbe.

- Masivne ogrlice su sjajna kombinacija uz jednostavne haljine, a nitne možete nositi na minđušama ili prstenju. Kada su torbe u pitanju još su aktuelne "pismo" torbe i druge varijante malih, praktičnih torbi koje je lako naći u prodaji, a poželjne su na svim vrstama proslava - kazala je Birmančevićeva.

Ova uspješna mlada dizajnerka, iza koje je nekoliko modnih kolekcija koje su oduševile modne stručnjake kod nas i u regionu, preporučila je da ostanete jedinstveni i imate na umu da u novogodišnjoj kombinaciji treba provesti cijelu noć na plesnom podijumu.

Kakav manikir izabrati za najluđu noć

Da bi ste se na dočeku pojavili u punom sjaju, nemojte zaboraviti uložiti malo truda i u sređivanje noktiju. Stručnjaci ističu da je prvenstveno važno imati njegovane ruke i zdrave nokte, pa onda razmišljati o daljem uređivanju.

- Važno je pobrinuti se da nemate zanoktice, ispucalu kožu ruku ili ispucale nokte. Preporučujem da se za doček vodi računa da izgled noktiju bude što prirodniji. Glomazne, 3D detalje izbjegavajte u širokom luku, jer oni nikako nisu prikladni za proslave - savjetuju stručnjaci.

Nije poželjno ni previše šljokica, jer novogodišnja šminka obično podrazumijeva malo šljokica na očima, obrazima ili usnama.

Kratki nokti su uvijek moderni i odlično izgledaju uz jarke boje, a preporuka su sve nijanse crvene boje. Ako imate duge nokte, obavezno ih lijepo oblikujte, četvrtast ili špicast oblik je u trendu, ali će lijepo izgledati i ako ih samo blago zaoblite.

Djevojkama koje se za proslavu Nove godine odluče za jednostavne haljine, cipele i torbe bez upadljivog nakita, dozvoljeno je malo poigravanja sa ukrašavanjem noktiju.

I na kraju, ne zaboravite da ponesete sa sobom osmijeh, veselje i dobro raspoloženje.

Crvena boja

Za Novu godinu je obavezno imati nešto crveno. Bez obzira na to da li ste sujevjerni ili ne, razmislite da ova boja bude vaš izbor za novogodišnju noć. Crvena ostavlja uvijek moćan utisak, a možete je nositi bilo kakav doček da planirate. Može to biti samo crveni donji veš, važno je jedino da te večeri imate nešto crveno, jer ne zaboravite to će vam donijeti sreću u ljubavi sljedeće godine.

Novogodišnje frizure

Pored svečanih haljina, cipela i šminke svaka dama želi jedinstvenu i zanosnu frizuru za proslavu Nove godine. Frizeri za ovu svečanu priliku preporučuju polusvečane i jednostavne frizure, a previše svečane frizure, popularne "mokre lokne" ili stroge punđe odavno nisu aktuelne.

- Posljednjih godina je moderna ravna, ispeglana kosa, eventualno sa izvijenim šiškama ili blage, krupne lokne na krajevima kose. Ako neka djevojka želi praktično podignutu kosu, opuštene punđice, koje su dobrodošle i u dnevnim varijantama, preporuka su uz neki interesantan detalj - preporučuju frizeri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana