Vjerili izabranice na istom mjestu u razmaku od 55 godina: Deda i unuk sa Kosova i Metohije rasplakali Srbiju

GS
Vjerili izabranice na istom mjestu u razmaku od 55 godina: Deda i unuk sa Kosova i Metohije rasplakali Srbiju

Porodično stablo Sovtića i trenutno ima 17 članova, a Krsta je poželio, da prvi korak zajedničkog života napravi tamo gdje su mu koreni

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se snimak koji je mnogim korisnicima naterao suze na oči. Kako se vidi, u Crkvi Bogorodice Ljeviške na Kosovu i Metohiji dogodile su se dve veridbe, ali u razmaku od nekoliko decenija. Na istom mjestu, i deda i unuk upitali su svoje izabranice da li će im biti životne partnerke.

- Uz blagoslov Oca Vladana Vukomanovića, Krsta ( Saša) Sovtić poreklom iz Prizrena, zaprosio  je svoju dugogodišnju devojku Jovanu Đorđević iz Kosovske Kamenice u Crkvi Bogorodice Ljeviške. Pre 55 godina, na stotinak metara od ove svetinje, njegov deda Krsta ( Dragomira) Sovtić, po kome je dobio ime, započeo je život sa suprugom Kosarom - stoji u objavi Fejsbuk stranice Kosovo i Metohija
Porodično stablo Sovtića i trenutno ima 17 članova, a Krsta je poželeo, da prvi korak zajedničkog života napravi tamo gde su mu koreni.

- Hvala od srca Ocu Vladanu Vukomanoviću, svešteniku u Bogorodici Ljeviškoj, na blagoslovu i podršci da ovo dvoje divnih, mladih ljudi započnu zajednički život baš na ovom mestu. Neka im zajednički život bude pun ljubavi, vere i nade i postojan kao mesto sa koga su krenuli, a da Otac Vladan krsti mnogo Sovtića – objavljno je na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana