Svake godine uoči Velike Gospojine pojavljuju se zmije u crkvi: Turisti masovno dolaze da vide čudo

Agencije
Svake godine uoči Velike Gospojine pojavljuju se zmije u crkvi: Turisti masovno dolaze da vide čudo

Jedan od najupečatljivijih fenomena koji se dešava na ostrvu Kefalonija su čuvene Bogorodične zmije ili Svete zmije kako ih još zovu, koje se pojavljuju u crkvi Panagia Fidousa svake godine, piše Grčka info.

U Fejsbuk grupi Grčka info, pojavila se objava u kojoj se navodi da su se zmije već pojavile.

- Čuvene Bogorodičine zmije su se i ove godine opet pojavile u crkvi Panagia Fidousa na Kefaloniji! Jedan od najupečatljivijih fenomena koji se dešava na ostrvu Kefalonija su čuvene Bogorodičine zmije ili Svete zmije kako ih još zovu koje se pojavljuju u crkvi Panagia Fidousa svake godine. Svake godine od 6. avgusta na praznik Agios Sotirisa do 15. agvusta na praznik Presvete Bogorodice - Velika Gospojina ili 16. avgusta Agios Gerasimos ove zmije se mogu vidjeti na ostrvu - navodi se u objavi i dodaje:

- Konkretno zmije se pojavljuju u crkvi Panagia Lagouvarda ili Panagia Fidousa u oblasti Markopoulo. Po završetku liturgije sveštenici vade zmije iz staklenih kutija kako bi vjernici mogli da ih dodirnu, a ovaj čin se smatra vrstom blagoslova. Ljudi ih takođe stavljaju na glavu ili telo i dopuštaju im da puze jer smatraju da će im tako donijeti sreću.

Grčka info je objavila i priču o zmijama i čudesnoj ikoni.

- Prije mnogo godina u selu Markopoulo počelo je da se dešava čudo u vezi sa ikonom Bogorodice. Drvo zahvaćeno plamenom navelo je stanovnike da povjeruju da je u šumi izbio požar. Ali kada su stigli na mjesto vidjeli su nešto nevjerovatno. Dok je drvo izgorjelo do korijena, na njemu je ležala ikona Bogorodice, koju oganj nije ni dotakao. Nakon što su se poklonili ikoni, mještani su je puni emocija odnijeli u seosku crkvu, gdje su i ostali imali priliku da joj se poklone. Međutim, sljedećeg jutra dok su posjetioci hrlili ka crkvi, ustanovljeno je da je ikona nestala.

Konačno, nakon što su se vjernici razišli, ikona je pronađena u svom prvobitnom položaju - u korenu izgorelog drveta. Vraćena je u crkvu, gdje je bila zaključana. Ali isto se desilo još tri puta: ikona je nestajala i ponovo su je nalazili na izgorjelom drvetu. Ova činjenica navela je stanovnike da povjeruju da je volja Bogorodice bila da bude tu i zato su na tom mjestu podigli crkvu u koju su postavili njenu ikonu, navodi se na sajtu Grčka info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana