Šta obući za proslavu Nove godine

Milka Milunović
Šta obući za proslavu Nove godine

Pred svako novogodišnje slavlje mnogi se pitaju šta obući u najluđoj noći, a da to bude lijepo, udobno, zanimljivo i da ne odudara od društva i mjesta gdje se slavi doček.

Mnogi Novu godinu dočekuju na ulicama i trgovima i u nedoumici su šta da obuku u hladnoj zimskoj novogodišnjoj noći, a da to bude svečano. Šta treba da obuku oni koji Novu godinu slave u otmjenim restoranima, a šta oni koji će staru godinu ispratiti u nekom kafiću ili klubu?

Svjetski trendovi nameću neka nova pravila za oblačenje u najluđoj noći. Da bi sve pošlo po dobru, red je Novu dočekati sa malo sjaja, šljokica i "svečanijeg stajlinga".

Modni stručnjaci ove zime nude izuzetno nadahnut i svestran izbor garderobe koja se može nositi u svim prilikama i kombinovati za posao, izlaske, pa i za najluđu noć. Ove zime nosi se gotovo sve i moda je prilagođena svim generacijama i godišnjim dobima, pa nije problem lijepo se obući za proslavu.

Ipak, nijedna žena neće pogriješiti ako izabere neprikosnovenu i neprevaziđenu "malu crnu haljinu". U bilo kojoj varijanti i svejedno kog kroja, mala crna haljina sa bijelim ili šarenim perlama ili šljokicama, sa salonkama i malom torbica je kombinacija u kojoj možete da se pojavite na proslavi Nove godine u ekskluzivnim hotelima sa pet zvjezdica.

U istoj toj haljini dopunjenoj pletenom kapom, šalom i štucnama koje su pravi modni hit ove zime možete i da budete dobro obučeni i za Novu godinu na gradskom trgu.

Pariz, London, Njujork, Beograd.... Banja Luka. Svugdje se Nova godina dočekuje organizovano na centralnim trgovima. Slaviti Novu godinu na ovakvom mjestu predstavlja obavezu da se sa velikom pažnjom izabere garderoba za doček. Žrtvovati zdravlje za tu jednu noć niko ne želi, ali isto tako niko ne želi ni da na proslavu dođe u "skijaškoj varijanti".

Kratke ljetne haljinice veoma lijepo se mogu ukombinovati sa helankama i zimskim hulahopkama atraktivnih i dinamičnih boja i dezena. Modni detalj koji i te kako prija zdravlju je i pamučna rolka koja se veoma lijepo kombinuje sa šarenom ljetnom haljinicom, kao i duboke čizme koje su tople, udobne i djeluju svjetski.

Modni dizajneri nude široku paletu otvorenih kratkih haljina, strukiranih ili "balon" kroja, tako da mogu da ih nose punije žene, kao i izuzetno vitke dame koje nemaju problema sa viškom kilograma. Što je najvažnije, ove haljinice mogu da se nose u sva godišnja doba, ali u novogodišnjoj noći ukombinovane sa ekstravagantnim cipelama, čarapama, nakitom ili posebnom šljaštećom šminkom, pretvaraju se u ekskluzivnu toaletu kakva se može vidjeti samo na modnim pistama.

Svečane novogodišnje toalete sve više postaju prošlost, jer rijetko koja žena se dobro osjeća u utegnutim dugim haljinama nalik na maturske ili sa kosom ukočenom ogromnim količinama laka za kosu, gela i ukosnica.

Moda za muškarce je mnogo jednostavnija u svim prilikama, pa i u najsvečanijim situacijama kao što je proslava novogodišnje noći.

Muškarcima dizajneri preporučuju decentnu eleganciju, obilježenu nonšalantnim stilom, sa jednostavnim ravnim krojevima za jakne i sakoe, kao i košulje sa što diskretnijim šarama i dezenima.

Oni koji prate najnovije modne trendove mogu sebi da priušte i određenu dozu ekstravagancije kao što je sako od sjajnog satena ili sjajne pantalone, uz neki detalj, na primjer šal ili maramu oko vrata.

Dovoljno je da muškarac izabere dobre komade odjeće i složi ih u tonu, ostalo je stvar mašte.

Muškarci sa besprijekornom linijom i lijepo građeni su u prednosti, pa na proslovi mogu da se pojave i u najobičnijoj crnoj majici i ležernim pantalonama od tankog vunenog štofa.

Za modernog muškaraca ova noć može da se pretvori u  pravu tegobu ako se obuče kao da je pošao na poslovni sastanak, odnosno u klasičnom odijelu, sa kravatom i salonskim cipelama.

Ženi je, pak, najvažnije da haljina koju nosi ne bude prekratka, da pantalone ne budu preuske, a potpetice suviše visoke da se Nova godina ne bi pretvorila u noćnu moru sa otečenim i umornim nogama i sa neugodnim osjećajem da se ispod novogodišnje haljine vidi donji veš. Ništa nije gore nego kada uštogljena garderoba kvari osjećaj slavlja i opuštenog druženja sa prijateljima.

Drugim riječima, kod izbora novogodišnje garderobe važno je da vam bude dobno i da se osjećate nesputano.

Nakit

Modni detalji uvijek su siguran saveznik za upotpunjavanje novogodišnjeg stila. Čak i najjednostavnija jednobojna kombinacija uz veliki i lijep komad nakita izgledaće posebno. Ovogodišnje slavlje dozvoljava ekstravagantni nakit, što blještaviji, ali neka to bude samo ogrlica ili samo naušnice. Nikako zajedno, jer stvara utisak kiča.

Torbice

Torbice bi trebale biti što manje, po mogućnosti tolike da u njih stane samo najosnovnije - mobilni telefon, ruž za usne i ogledalce. Torbice neka budu sa šljokicama, crne, srebrne, zlatne.

Šminka

Novogodišnja šminka podrazumijeva jaču varijantu, odnosno više ruža na usnama, šljokice, podebljani alajner na kapcima, lažne trepavice, crveni lak na noktima, šljokice po licu i tijelu. Najvažnije je da šminka bude dobro "fiksirana" na licu i da se na razmazuje od slavlja i plesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Hrvati najavili snijeg
Hrvati najavili snijeg
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana