Srpske ljepotice očarale svijet

Milka Milunović
Srpske ljepotice očarale svijet

Manekenke iz Republike Srpske, Brčanka Nataša Vojnović i Banjolučanka Suzana Marjanović dostigle su svjetsku slavu i pokazale da se od manekenstva i poziranja može napraviti karijera i zaraditi mnogo novca.

Srpske manekenke više od jedne decenije hodaju svjetskim pistama visoko podignutih lijepih glava. Manekenstvo tradicionalno na našem podneblju   nije posao koji se cijeni kao ozbiljan rad i u koji se ulaže mnogo truda, odricanja i želje za slavom.

U novije vrijeme profesija manekenki je svedena na najniže grane, i rijetko koja mlada i ambiciozna djevojka može napraviti karijeru baveći se manekenstvom na prostoru Republike Srpske. Lijepe žene od kastinga do "bukinga"  i eventualnog izlaska na lokalnu modnu reviju ili osvajanja lente misice plaže, sajma ili grada ne doguraju daleko.

Samo rijetke od njih uspiju da se "probiju" i da postanu svjetski modeli, kao što su početkom 90-tih bile Naomi Kembl, Linda Evanđelisa, Sindi Kraford, Kejt Mos, Eli Mekferson i još neke rijetke za koje je vrijedjelo pravilo da se ne ustaju iz kreveta na snimanje spota bez honorara od najmanje 50.000 dolara.

Naše slavne manekenke Nataša i Suzana riješile su da pokažu svijetu da srpska ljepota nema premca i da lijepe žene sa našeg prostora imaju nešto čime mogu osvojiti cijelu planetu.

Naša najslavnija i najplaćenija manekenka Nataša Vojnović  rođena je u Brčkom 1979. godine. Osvojila je titulu ljepote Elit model luk 1996. godine. Visoka je 175 centimetara.

Sa 16 godina počela je manekensku karijeru u Beogradu, dok je u Parizu sa 19 godina snimala revije za Šanel, Guči, Lui Viton i druge svjetske kuće. Radila je sa prestižnim dizajnerom Karlom Lagerfildom. Da ljepotica iz Brčkog radi punom parom dovoljno govori podatak da je do sada zaradila više od 10 miliona dolara.

Nedavno je uradila kampanju za prestižnu svjetsku marku "Mulberi". Zajedno sa modnim kreatorom Tomom Fordom fotografisala je za katalog slavnog modnog fotografa Krega Mekdina.

Osim veoma uspješnog rada u modnoj industriji naša ljepotica se prije nekoliko godina našla i u spotu muzičara Lenija Kravica. U posljednjih nekoliko mjeseci posvetila se časovima glume i kastinzima za filmove, jer kaže želi da se pojavi i u nekom holivudskom filmu. Trenutno živi na relaciji Njujork- Pariz-London. Ima 32 godine i sada razmišlja o filmskoj karijeri.

Nataša Vojnović je bivša mis šarma na izboru za Mis Jugoslavije. U horoskopu je djevica. Voli teget i lila boju, najradije jede ribu i pomfrit. Sviđa joj se film "Maratonci trče počasni krug". Prezire laž i neiskrene ljude, dok joj se sviđaju osobe koje zrače pozitivnom energijom.

- Zadovoljna sam što sam bila mis šarma. Čini se da sam mršava za misicu. Ljepota je prolazna dok je šarm vječit i opipljiv što je prednost i vrlina Crnogoraca. Pozvana sam na izbor za mis zato što se bavim manekenstvom - kaže Nataša.

Banjolučanka Suzana Marjanović bila je 2002. godine prva pratilja mis svijeta. U BiH nema konkurenciju, jer je postigla više nego bilo koja naša ljepotica u svijetu. Suzana živi i radi u Japanu.

- Standard Japanaca je mnogo bolji od našeg, a samim tim je honorar veoma dobar. Slobodnog vremena uvijek ima, ako se čovjek dobro organizuje - onda ima vremena i za prijatelje i za zabavu. Imam sređen život na kojem mi drugi mogu samo zavidjeti - kaže Suzana. U glavnom gradu Zemlje izlazećeg sunca , Tokiju Suzana Marjanović je odradila brojne fotosešne i televizijska snimanja. Ima mutimedijalnu slavu i popularnost, ali rado svraća i u rodnu Banju Luku.

Slavica

U priči o našim uspješnim manekenkama nezaobilazna je Slavica Eklston. Rođena u Maglajanima kod  Banje Luke, ova stasita brineta smatra se jednom od najsrećnijih žena na svijetu. Bila je manekenka koja je već snimala za Armanija kada se u nju zaljubio vlasnik Formule 1 Berni Eklston. Iako sav svijet priča da se se sada razvode, njihova ljubav je počela na modnim pistama. Njena ljepota i šarm modnih pista uklapao se u Bernijeve milione i milijarde.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Hrvati najavili snijeg
Hrvati najavili snijeg
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana