Srca sportista osvajaju poslovne manekenke, poslovne žene, ali i obične djevojke

D. Kečeč, S. Jokić
Srca sportista osvajaju poslovne manekenke, poslovne žene, ali i obične djevojke

Da je sportista zanimanje koje uvijek sa sobom nosi epitet najpoželjnijeg frajera, potvrdile su mnoge pjevačice, manekenke, glumice, voditeljke, ali i "obične" djevojke, koje se već godinama utrkuju u osvajanju srca uspješnih fudbalera, tenisera ili košarkaša.

Supruge i djevojke vrhunskih sportista obavezno su na meti medija, nerijetko i žute štampe, a prati se gotovo svaki njihov korak. Neke od njih na naslovnice su stigle najviše zahvaljujući svojim jačim polovinama, ali ima i onih koje su jednako uspješne kao i njihovi  supruzi ili mladići.

"Kraljica" Viktorija

Najpoznatija supruga sportiste na svijetu je Viktorija Bekam, dugogodišnja ljubav slavnog fudbalera Dejvida. Dejvid i Viktorija Bekam sigurno spadaju u najpopularnije "sportsko-estradne" bračne parove, a podjednako su poznati i uspješni. Njihova popularnost doseže neslućene visine, a svakodnevne dogodovštine iz njihovih života pune žutu štampu.

A koliko je "moć" žena fudbalera porasla u današnje vrijeme, najbolje pokazuje podatak da su britanski mediji Viktoriju prozvali "kraljicom" Viktorijom, jer je nedavno bila druga na listi najuticajnijih žena u Velikoj Britaniji, odmah ispod kraljice Elizabete.

Ipak, Viktorija nije samo žena fudbalera, nego i veoma uspješna pjevačica, kantautorka, plesačica, glumica, poslovna žena, modni kreator i pisac. Osim što zarađuje milione bukvalno svime čime se bavi, Viktorija je i prava "supermama" koja ima čak četvoro djece. Viktorija i Dejvid zajedno su zaradili oko 125 miliona britanskih funti.

Uspješne manekenke

Dejvid Bekam nije jedini koji ima uspješnu i slavnu  suprugu. Tako je jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki Adrijana Lima iz Brazila, uspjela da osvoji srce srpskog košarkaša Marka Jarića. Adrijana je jednako uspješna (a možda i poznatija) kao i Marko.

Adrijana je svoju karijeru započela kada je imala 15 godina, kada je pobijedila na brazilskom izboru "Ford" modne agencije, a najpoznatija je kao jedan od anđela čuvene kompanije "Viktorijas sikret". Jedna je od najplaćenijih manekenki na svijetu, a 2009. godine na Dan zaljubljenih udala se za Jarića. U novembru 2009. je rodila kćerku Valentinu, a ona i Marko trenutno očekuju drugo dijete. Prema pisanju pojedinih medija, brak im je u krizi, ali oni zasad nisu komentarisali takve informacije.

Manekenka Irina Šajk, djevojka Kristijana Ronalda, jedna je od najseksepilnijih žena na planeti i otkako je započela vezu sa ovim slavnim fudbalerom na meti je svih novinara i paparaca.

Atraktivna Ruskinja vrlo samouvjereno pozira u izazovnoj odjeći i za njom uzdišu mnogi muškarci širom svijeta, a jedna je od najplaćenijih manekenki na svijetu.

Noletova Jelena

Svjetski mediji pored informacija u vezi sa najboljim teniserom planete Novakom Đokovićem nastoje da otkriju što više podataka o njegovoj dugogodišnjoj djevojci Jeleni Ristić.

Jelena, kako ističu mediji, ima sve atribute za status svjetske zvijezde. Ipak, ona je jedna sasvim "obična" djevojka iz Beograda, koja je slavnog teniser upoznala preko zajedničkih prijatelja.

Mediji su uspjeli samo da saznaju da je diplomirala na Univerzitetu Bokoni u Milanu i da sa Novakom živi u Monte Karlu, gdje je upisala završne master studije i pripremila doktorsku disertaciju iz oblasti ekonomije. Radila je u jednoj poznatoj svjetskoj naftnoj kompaniji.

Za razliku od brojnih supruga i djevojaka svjetski poznatih sportista, Jelena ne voli da se eksponira u javnosti, nije sklona tračevima  i ne daje intervjue.

Mirka Vavrinec

Miroslava Mirka Vavrinec-Federer bez ikakve je sumnje najpoznatija i medijima najzanimljivija supruga tenisera. Mirka i Rodžer vjenčali su se 2009. godine, poslije devet godina veze tokom koje su bili nerazdvojni, a važe za jedan od najskladnijih parova.

I sama Mirka bila je uspješna teniserka, ali je zbog povrede prestala da se bavi sportom. Rodžera je upoznala 2000. godine, a od 2002. je njegov menadžer. Da je veoma uspješna u tom poslu pokazuje i to da je pod njenom "komandom" Rodžer postao jedan od najboljih tenisera svijeta.

Mirka ne propušta nijedan Rodžerov meč, a sa sobom obavezno vodi i njihove blizance.

Nikol i Ešli

Uspješnu ženu pored sebe ima i jedan od najboljih vozača "formule 1" Luis Hamilton.

Njegova djevojka Nikol Šercinger sa kojom je (sa povremenim prekidima) u vezi od 2007. godine je popularna pjevačica, pisac pjesama, plesačica i glumica. Svjetsku slavu stekla je 2005. godine u ženskoj grupi "Pusiket Dols", u kojoj pjeva glavne vokale, a ima i veoma uspješnu solo karijeru.

Slavna je i žena uspješnog reli vozač Darija Frankitija. Njegova supruga Ešli Džad poznata je  glumica, koja je, između ostalog, glumila u filmovima "Vrelina", "Dim", "Poljubi djevojke", "Frida"...

Najljepše supruge i djevojke

Na jednom meču između srpskog tenisera Janka Tipsarevića i Amerikanca Endija Rodika pogledi mnogih radoznalaca nisu bili prikovani samo za teren već i za lože, gdje su se nalazile ljepše polovine dvojice sportista - Biljana Tipsarević i Bruklin Deker.

Prema mnogim listama, Bruklin, glumica i model, najljepša je žena tenisera, a u stopu je slijedi Biljana, koja je poznata voditeljka.

Među najljepše dame koje su osvojile srca tenisera spadaju i  Sunčica Travica, koja je (s prekidima) u vezi sa Viktorom Troickim, Rebeka Kartrajt Hjuit, supruga Lejtona Hjuita, Kamila Bel, djevojka Fernanda Verdaska, Karolina Karesuela - devojka Karlosa Moje, Fabijana Semprebom,  vjerenica Giljerma Kanjasa  i Marija Franciska Perelo, djevojka Rafaela Nadala.

Među najljepše djevojke fudbalera spadaju model Elena Santoreli, koja je u vezi sa Fernardom Koradijem, a za najljepšu suprugu fudbalera mnogi smatraju Silviju van der Vart, ženu Rafaela van der Varta.

Za jednu od najljepših supruga važi i Ana Vidić (ranije Ivanović) koja je zavela jednog od najplaćenijih srpskih fudbalera Nemanju Vidića.

Žene sportista iz regiona

Pored sebe lijepe žene imaju i srpski fudbaleri, a među njima su svakako Vladimir Stojković, Nikola Lazetić, Boško Janković, Saša Stamenković i Vujadin Savić.

Manekenka Bojana Rajić, sada Stojković, privela je oltaru jednog od najpoželjnijih srpskih golmana Vladimira Stojkovića. Oni su se upoznali 2006. godine preko zajedničke prijateljice Nele. Srpski Bekamovi su 29. aprila ove godine postali i roditelji malog Lava, ali im prema pisanju medija ne cvjetaju ruže.

Ni atraktivna glumica Mirka Vasiljević nije odoljela šarmu fudbalera, a zaljubila se u Vujadina Savića, sina Duleta Savića i Marine Rajević, sa kojim ima sina.

Ipak, jedna od najkontroverznijih i najpopularnijih žena je Jelena Karleuša, koja je u braku sa fudbalerom Crvene zvezde Duškom Tošićem, sa kojim ima dvije kćeri Atinu i Niku.

Poznata supruga je i hrvatska starleta Nives Celzijus  koja se udala za fudbalera "Dinama" Dinu Drpića i sa kojim je dobila sina Leona i kćerkicu Taišu.

Pjevačica Ana Rađen (djevojački Kokić) je još jedna u nizu slavnih žena sportista,  a tu poziciju je "obezbijedila" udajom za proslavljenog vaterpolistu Nikolu Rađena, sa kojim ima dvije djevojčice Ninu i Teu.

Šeril Kol

Šeril Kol je popularna britanska r'n'b i pop pjevačica koja se proslavila 2002. godine pojavivši se u rijaliti šouu "Popstars: The Rivals", a nekoliko godina kasnije našla se u ulozi sudije britanskog rijalitija "Iks faktor".

Za engleskog fudbalera Ešlija Kola, igrača popularnog fudbalskog kluba Čelzi, udala se 2006, ali se zbog brojnih Ešlijevih prevara par rastao 2010. godine. Uprkos razvodu Šeril je i dalje jedna od najpoznatijih i najpoželjnijih žena fudbalera.

Nataša Bekvalac

Popularna pjevačica Nataša Bekvalac i bivši vaterpolista Danilo Dača Ikodinović su dugo važili za najljepši sportsko-estradni par na ovim prostorima sve dok region nije obišla vijest da se razvode. Par se vjenčao 17. septembra 2006. godine u Sabornoj crkvi Svetog Nikole u Sremskim Karlovcima. Kruna Natašine i Dačine  ljubavi je njihova kćerkica Hana, a zajedno su preživjeli mnoge teške trenutke kada je Danilo doživio tešku saobraćajnu nesreću koju je jedva preživio. Njihov razvod mjesecima je punio novine, a i danas je neizbježna priča o njihovom braku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana