Snimanje filma Drug Crni u NOB-u u Beogradu

Aleksandra Rajković
Snimanje filma Drug Crni u NOB-u u Beogradu

Film i serija "Drug Crni u NOB-u", nastavak popularnog serijala o Crnom Gruji, sudeći po do sada snimljenim kadrovima, imaće i dalje svoju vjernu publiku.

Scenario i režiju potpisuje Rade Marković, a pored filma, ljubitelji Crnog Gruje moći će da uživaju i u seriji od 15 epizoda.

Ovoga puta Crni Gruja, Čeda Velja, Bole i tetak smješteni su u okvire Drugog svjetskog rata. 

Glavne uloge opet su povjerene Nenadu Jezdiću, Borisu Milivojeviću, Marinku Madžgalju i Nikoli Koji.

Umjesto prevrtljivog Crnog Gruje iz vremena Prvog srpskog ustanka, Jezdić sada igra njegovog isto tako prefriganog potomka Životu Grujića - Druga Crnog, koji pokušava da se snađe u vihoru Drugog svjetskog rata i njemačke okupacije Beograda.
- Priroda srpskog bića se ne menja, već samo okolnosti u kojima žive. Kod nas su prisutni uvek isti ljudi, to je nešto što nas stalno prati - prokomentarisao je Jezdić novu ulogu.
Ulogu vođe srpskih ustanika iz "Crnog Gruje", Kojo je u "Drugu Crnom" zamijenio likom partizanskog komandanta Druga Starog, ali sada ne igra doslovno vođu komunističke Jugoslavije i partizana Josipa Broza Tita.

Jezdićevog priglupog pomoćnika iz "Crnog Gruje" ponovo igra Boris Milivojević, koji je umjesto Boleta postao njegov potomak, četnički simpatizer Brale Kalabić, dok je Marinko Madžgalj, umjesto Čede Velje, zaigrao crnogorski kadar Veselina Čegovića.

Radetu Markoviću osnovni uzor za ovaj film bili su brojni partizanski filmovi poput "Otpisanih", na kojima je odrastala njegova generacija, ali i engleska humoristička serija "Alo, alo".

Glavni likovi su smješteni u kafanu u Skadarliji. Iz tog centra ilegalnog djelovanja radiće sa okupatorima, četnicima i partizanima.

Zanimljivo je da Zoran Cvijanović svoj lik iz "Crnog Gruje" nije ponovio u "Drugu Crnom" zbog drugih obaveza.

U "Drugu Crnom" specijalni gosti biće bubnjar Dragoljub Đuričić, koji igra javnog dobošara, kao i televizijski voditelj i glumac iz "Crnog Gruje i kamena mudrosti" Ognjen Amidžić.

Glumci  

U ovom filmu igraju i Dragan Vujić, Slobodan Ninković, Nela Mihajlović, Lena Bogdanović, Dušanka Stojanović, Željko Mitrović, kao i Dragan Jovanović, koji ima ulogu Adolfa Hitlera, britanskog agenta Yejmsa Bolda i simpatizera partizana beogradskog muftije.

Željko Mitrović glumi agenta tajne policije Ristu, četnika Aćina, partizana Novaka, Nijemca Hermana i Francuza Fransoa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Hrvati najavili snijeg
Hrvati najavili snijeg
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana