Raj na zemlji: Ovo ostrvo proglašeno je za najljepše na svijetu

GS
Raj na zemlji: Ovo ostrvo proglašeno je za najljepše na svijetu

Kada pomislite na Filipine, prvo što vam pada na pamet jesu predivna smaragdna polja pirinča, vulkani, vodeni bizoni i nasmejani ljudi…

Filipini se sastoje od više od 7.000 ostrva i ukoliko pogodite pravo doba godine, činiće vam se kao da su ostrva tu samo za vas.

Tipično filipinsko ostrvo čine džungla, planine i predivne pješčane plaže koje su uokvirene kristalno čistim vodama i koralnim grebenima. Naravno, nije svako ostrvo isto, postoji dosta varijacija na ovu temu – od malenih pješčanih ostrva usred okeana do velikih prenaseljenih megaostrva poput Luzona i Mindanaoa. Oni koji su ljubitelji uživanja na plaži i ronjenja treba odmah da posjete Visajas  mjesto gdje postoji mnogo mogućnosti za posetu drugim ostrvima i gdje se savršena plaža predstavlja u mnogo različitih oblika. Oni turisti koji su ljubitelji avanture i koji žele da se igraju Survivora treba da se upute na jednu od slabije posećenih plaža.

Filipini su deo jugoistočne Azije koji je odvojen od glavnog kopna – ne samo geografski, već i duhovno i kulturalno. Ovde možete videti jedinstvenu mešavinu špansko-filipinske kolonijalne arhitekture, izvanredne i vekovima stare crkve koje stoje nad trgovima i to sve zahvaljujući španskoj vladavini na Filipinima koja je trajala 350 godina. Ipak, pored ovih spoljašnjih uticaja, Filipini su unikatni entitet, sam za sebe. Ljudi koji ovde žive su jednostavno Filipinci i ponosni su na to, uvek su dobro raspoloženi i spremni za zabavu.

Ostrvo Palavan ništa ne može bolje definisati od vode koja ga okružuje. Sa predivnim pogledom na vodu, divljim životinjama koje vladaju na kopnu i u vodi, ova regija Filipina je veoma popularna. Zbog svoje siluete – proteže se 650 km, odnosno sve do Bornea – ovo ostrvo je zaista savršen izbor za odmor, rekreaciju, avanturu, uživanje ili šta god poželite.

Grad Puerto Princesa koji se nalazi u centralnom delu ostrva je kulinarska prestonica ovog mesta i savršeno mesto za početak istraživanja. Najveći deo putnika upućuje se severno do El Nida ili grada Koron , koji su idealni ukoliko želite da posjetite više ostrva

Obala ovog ostrva je alternativni auto-put za putnike koji dolaze brodom i koji posećuju mala i autentična ribarska sela, naselja koja su popularna među turistima ili nenaseljena ostrva. Na južnom delu, gde je topografija ostrva malo grublja, moguće je istraživati planine ovenčane džunglama. U tom delu postoji nekoliko rizorta i hotela koji će vam omogućiti uživanje u neprevaziđenom komforu, usred ničega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana