Prava prijateljstva slava (ne) može da uništi

Dragana Keleč
Prava prijateljstva slava (ne) može da uništi

Mnogi u Holivudu spremni su na sve kako bi došli do slave i bogatstva. Podmetanja, tračanje, olajavanje i otvorena neprijateljstva među zvijezdama i zvjezdicama nisu nikakva rijetkost. Ipak, i u takvoj "takmičarskoj klimi" ima glumaca koji su stekli čvrsta prijateljstva, koja su dugotrajna i izgleda neraskidiva.

Dugogodišnja prijateljstva

Među slavnim glumcima ima i onih koji su se upoznali na početku svojih karijera i ostali prijatelji do današnjih dana.

Jedno od najpoznatijih holivudskih prijateljstava je ono između glumaca Bena Afleka i Meta Dejmona. Met i Ben prijatelji su još iz vremena kada su se obojica probijala na putu ka zvijezdama, a upoznali su se na koledžu. Njihov je zajednički rad ovjenčan "Oskarom" za najbolji scenario za film "Dobri Vil Hanting".

Aflekov "Argo" ovih dana nastavlja da osvaja nagrade, što je posebno obradovalo Dejmona, koji je napokon spokojan nakon višegodišnje strepnje za svog druga.

- Zaista sam srećan i uopšte nisam iznenađen, jer ga dugo znam i svjestan sam količine njegovog talenta - istakao je nedavno Met.

Dugogodišnji prijatelji su i Leonardo Dikaprio i Tobi Mekgvajer, koji su se upoznali 1990. godine na snimanju televizijskog filma "Parenthood" i nastavili svoje prijateljstvo do danas. Česti su posjetioci Lejkersovih utakmica.

Vrijeme nije uništilo ni decenijama dugo prijateljstvo glumica Naomi Vots i Nikol Kidmen. Njih dvije i Nikolina sestra Antonija su nerazdvojne. Naomi se čak poslije razvoda Nikol i Toma Kruza doselila k njoj i tješila je sve vrijeme.

Dženifer i Kortni

Glumice Dženifer Aniston i Kartni Koks upoznale su se na snimanju serije "Prijatelji" i postale toliko nerazdvojne da je Dženifer kuma Kortninoj kćerki Koko.

Dvije glumice se često viđaju i uvijek su jedna drugoj "rame za plakanje". Mediji, ipak, ovih dana pišu da se slavne glumice više ne druže, jer se Kortni ne dopada vjereniku Anistonove Džastinu Terou.

Dženifer je godinama dobra prijateljica i sa voditeljkom Čelsi Hendler. Za mnoge je ovo prijateljstvo iznenađenje jer je Čelsi poznata po oštrom jeziku i verbalnom uništenju slavnih sa A liste, kojoj pripada i Dženifer.

Dženifer je rekla da obožava Čelsi, jer je smiješna i vesela, ali i inspiracija ženama širom svijeta da budu hrabre i smjele i da govore ono što misle, bez ustezanja.

Eva i Viktorija

Dobre prijateljice su glumica Eva Longorija i pjevačica i dizajnerka Viktorija Bekam. Eva je kuma Harper Seven Bekam, četvrtom djetetu i miljenici Bekamovih.

Glumica Eva Longorija kaže da joj mnogi zavide na prijateljstvu sa Viktorijom, ali i tvrdi da nemaju razloga za ljubomoru, jer je njihov odnos sasvim normalan.

- Mi razgovaramo o običnim ženskim stvarima, šopingu i vježbanju. Dobra strana prijateljstva sa Viktorijom je to što uvijek mogu da pozajmim neki komad njene garderobe - izjavila je Eva.

Ove dvije prijateljice se često mogu vidjeti zajedno na žurkama, ali i na utakmicama.

Prijateljstva sa snimanja

Nakon što su nedavno snimile film "Vrućina", glumice Sandra Bulok i Melisa Mekarti postale su nerazdvojne i van seta.

Često se mogu vidjeti u Diznilendu, sa Sandrinim usvojenim sinom Luisom.

Veliko prijateljstvo nastalo je na snimanju filma i između Zaka Efrona i Ešli Tizdejl, dvoje protagonista "Haj Skul mjuzikla". Jedno vrijeme bili su u vezi, ali su shvatili da ipak bolje funkcionišu kao prijatelji.

Kćerke umjetnika, Liv Tajler i Kejt Hadson nerazdvojne su prijateljice od trenutka kada su se upoznale na snimanju filma "Doktor T i njegove žene".

Glumica Bižu Filips godinama je najbolja prijateljica sa glumcima Džejsonom Sigelom i Mišel Vilijams, sa kojima se upoznala na setovima i koji su započeli vezu zahvaljujući njoj.

Neobična prijateljstva

Nerazdvojne prijateljice su i pjevačica Demi Lovato i starleta Kim Kardašijan. Godinama je 12 godina starija Kim "tiha podrška" Demi, naročito u periodima njenog nervnog sloma i psihičkim problemima koje je imala.

Sa druge strane, Demi poštuje i cijeni sve ono što Kim radi i doživljava je kao stariju sestru koja je uvijek tu za nju.

Dobre prijateljice su i rijaliti zvijezda Keli Osborn i pjevačica i glumica Majli Sajrus. Mnogima nije jasno šta njih dvije imaju zajedničko, ali je činjenica da su postale nerazdvojne prije nekoliko godina i često se mogu vidjeti na raznoraznim gradskim dešavanjima.

Svađe

Slavni glumci Bred Pit i Džordž Kluni odavno su nerazdvojni, a Bred je čak kupio i kuću u Italiji na prijedlog svog prijatelja, ali je prijateljstvo u posljednje vrijeme u krizi.

Odavno se priča da je Bredova vjerenica Anđelina Džoli ljubomorna na prijateljstvo muža, jer njih dvojica imaju ružnu naviku da izađu zajedno do sitnih noćnih časova. Nije tajna ni da Anđelina ne podnosi Džordžovu djevojku Stejsi Kibler.

Glumica Gvinet Paltrou i pjevačica Bijonse Nouls godinama su bile nerazdvojne, ali je prijateljstvo došlo u pitanje kada je 2011. R&B diva početak svoje prve modne revije u Londonu odgodila za 45 minuta čekajući da se pojavi Gvinet, koja na kraju na reviju nije ni došla.

Svjedoci događaja kažu da tada trudna pjevačica nije bila ljuta, nego vrlo razočarana.

Zanimljivo je da su, nakon što su dugo bile najbolje prijateljice, Madona i Gvinet zahladnjele odnose prije nekoliko godina. Tabloidi su nagađali da je Madona pokušala da bude previše bliska sa Gvinetinim suprugom, pjevačem Krisom Martinom.

Slična stvar se dogodila kada se Madona družila sa Bijonse i njenim mužem Džej Zijem.

Dobri prijatelji bili su i Dejvid i Viktorija Bekam i Tom Kruz i Kejti Holms, ali je "tikva pukla" zbog Tomove opsjednutosti sajentologijom u koju je pokušao da uvuče i Bekamove. Kejti, koja se u međuvremenu razvela od Toma, kasnije je dodatno zaratila sa Viktorijom.

Šarliz i Kristin

Glumice Šarliz Teron i Kristin Stjuart upoznale su se na snimanju filma "Snježana i lovac", poslije čega su postale bukvalno nerazdvojne.

Šarliz je stala u odbranu svoje prijateljice, kada je u javnost izašla njena afera sa Rupertom.

- Obožavam tu djevojku. Volim je toliko da bih zbog nje skočila sa zgrade ako treba. Ne pretvara se da je nešto što nije i nevjerovatno dobro masira - objasnila je Šarliz.

Deniz i Bruk

Glumica Deniz Ričards zbog kćerkica održava dobre odnose s bivšim mužem, problematičnom zvijezdom Čarlijem Šinom, kojeg čak vodi i na odmor na Havaje.

Sprijateljila se i s njegovom drugom bivšom ženom, jednako problematičnom Bruk Muler, kako njena djeca ne bi izgubila kontakt s polubraćom.

Njih dvije često se mogu vidjeti u zajedničkoj šetnji sa "čoporom" mališana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana