Potpuni doživljaj, muzeji, kafići, Aušvic...

Glas Srpske
Potpuni doživljaj, muzeji, kafići, Aušvic...

Evropsko prvenstvo u fudbalu se bliži, organizatori takmičenja pripreme privode kraju, a posebnu pažnju ovoga puta stavljaju na zabavljanju supruga i djevojaka fudbalskih zvijezda.

Situacija vezana za žene i fudbal pravi je pokazatelj u kom smjeru ide moderan fudbal. Reprezentacija Engleske će damama dozvoliti da odsjednu u Krakovu, bazi selekcije Gordog Albiona, ali će, svoje momke, moći da posjećuju isključivo dan poslije utakmica. Engleska je za potrebe svojih reprezentativaca rezervisala hotel sa pet zvjezdica u centru grada i lokacijom koja će im "omogućiti da uhvate atmosferu ovog sportskog događaja".

Engleska sportska javnost ima poseban odnos prema ženama fudbalera, a bivši selektor reprezentacije Sven Goran Erikson doživio je brojne kritike pošto je 2006. godine dozvolio ženama ulaz u Baden Badenu, što je rezultovalo sramnim noćnim izlascima i opijanjima po njemačkom gradu.

Čak je i sam Rio Ferdinand čitavu stvar opisao kao "cirkus". Dame, među njima i Kolin Runi, toplo će biti dočekane od gradonačelnika Krakova.

- Za dame ćemo pripremiti poseban program u kome će, siguran sam, uživati. U gradu imamo mnoštvo restorana i noćnih klubova. Ukoliko žele u šoping, na raspolaganju im je puno prodavnica i butika koje mogu posjetiti - rekao je prvi čovjek Krakova.

Međutim, uvijek strogi i namršteni Fabio Kapelo ne gleda sa odobravanjem na čitavu stvar oko žena i djevojaka koje, po njemu, kvare atmosferu i ruše koncentraciju fudbalera.

- Fudbaleri će imati brojne obaveze tokom prvenstva. Kada ne igraju mečeve i kada ne treniraju, učestvovaće u raznim promotivnim i humanitarnim akcijama. Ipak, u slobodno vrijeme ćemo ih sigurno odvesti u obilazak istorijski značajnih mjesta, kao što je Aušvic koji je veoma blizu - ističu iz Kapelovog štaba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana