Porodica udomila dva medvjeda: Žive u kući, jedu za stolom

RT Balkan
Porodica udomila dva medvjeda: Žive u kući, jedu za stolom

MOSKVA - U porodici profesionalnih dresera Jurija i Svetlane Pantelejenko iz Podmoskovlja obitavaju dva neobična kućna ljubimca - dva medvjeda spašena sigurne smrti.

Stepan i Sava, kako su ih nazvali, ni po čemu se ne razlikuju od bilo kog drugog ljubimca - oni se maze sa svojim vlasnicima, igraju i izvršavaju komande, a pored svega toga i ručaju sa njima za istim stolom.

@rtbalkan

Medvedi se zovu Stepan i Sava i vrlo su umiljati. ⁣#rtbalkan #rtsrbija #serbia #srbija #hrvatska #crnagora #bosna #bih #zanimljivosti #foryou #foryoupage #fyp #fy ⁣#fypシ #rusija #russia #bear

♬ original sound - RT Balkan

Jurij i njegova supruga Svetlana su oduvijek gajili ljubav prema ovim divljim životinjama, a svoje ljubimce usvojili su još dok su oni bili sasvim mali. I Stepan i Sava pronađeni su u okolnim šumama, preplašeni i iscrpljeni, sa mnogobrojnim povredama koje su im nanijele druge zvijeri. Iako potpuno neugledni, očarali su svoje buduće vlasnike koji su im bez razmišljanja pružili topao dom.

A person with glasses and a bearDescription automatically generated

Iako rođeni u divljini, Stepan i Sava su se jako brzo navikli na život u kući i uz iskusne "roditelje" potpuno promijenili svoj temperament. Oni više nisu divlje zvijeri, već pitomi i vrlo druželjubivi ljubimci. Oni znaju različite komande, dolaze da se maze i igraju sa svojim vlasnicima, a najviše uživaju da se kupaju u bazenu i igraju vodom.

A collage of a child kissing a bearDescription automatically generated

Po riječima supružnika, Stepan i Sava su vrlo ješni ljubimci: svaki od njih dnevno pojede i do 25 kilograma hrane. Na trpezi krznenih članova njihove porodice nalaze se i riba i povrće i voće. Ali, ono što oni definitivno najviše vole jeste kondenzovano zaslađeno mlijeko. Prehraniti ove dvije zvijeri, svakako, nije lak zadatak, ali su Jurij i Svetlana na to bili spremni.

A group of people sitting on a blanket with a bearDescription automatically generated

Slava medveda nije se ograničila samo društvenim mrežama. Štaviše, odatle se preselila i na male ekrane, ali i filmska platna. Stepan i Sava česti su gosti profesionalnih fotosesija, filmskih setova i spotova popularnih muzičkih izvođača, u čemu su, po rečima vlasnice Svetlane, izuzetno uspješni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana