Politički virtuozi u plesnom zanosu

Agencije
Politički virtuozi u plesnom zanosu

Vašington - Osim što oblikuju svjetsku politiku, predsjednici pojedinih zemalja nadareni su za muziku i ples, a mnogi od njih sviraju poneki instrument.

Američki lideri prednjače jer su skoro svi snimljeni u muzičkom zanosu, a njihove fotografije privukle su pažnju javnosti.

Predsjednik SAD Barak Obama nedavno je izveo pravi tango performans u Argentini. Obama je sa profesionalnom plesačicom zaplesao tango na svečanoj večeri koju je u njegovu čast priredio predsjednik Argentine Maurisio Makri. Američki lider se pomalo sapleo na početku plesa, ali se kasnije snašao i sve izgladio svojim poznatim osmijehom.

Svega nekoliko sati kasnije američki državni sekretar Džon Keri zasvirao je gitaru u Moskvi. Šef američke diplomatije na svako putovanje nosi gitaru, koju nerijetko zasvira u avionu, ali i pred svojim kolegama iz svijeta diplomatije. Keri čak ima i svoj bend.

Bivša prva dama i državni sekretar SAD, a sada kandidat za predsjedničku nominaciju demokrata Hilari Klinton, zaplesala je sa di-džejem Stivenom u emisiji poznate voditeljke Elen Dedženeris. Fotografija njenog muža i nekadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona kako svira saksofon u društvu voditelja Arsenija Hola sada je već postala legendarna.

Da zna da zapleše, pokazao je još jedan bivši američki lider. Naime, Džordž Buš i njegova supruga Laura zaplesali su sa Asaneom Konteom u dvorištu Bijele kuće, nakon što su održali govor za Dan malarije 25. aprila 2007. godine.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin umio je da iznenadi mnoge svojim umijećem na klaviru. Svirao je na humanitarnom koncertu za djecu oboljelu od raka, a pokazao je da umije i da zapleše kada je za ruke uzeo jednu djevojku prilikom posjete Saransku.

Južnoamerikanci su poznati po latino plesovima, a da ne zaostaju za nacijom pokazao je i lider Venecuele Nikolas Maduro, koji je uživao u plesu sa predsjednikom Brazila Dilmom Rusef i bivšim predsjednikom Argentine Kristinom Kiršner. Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni volio je da zapjeva za novac. Radio je na kruzeru, gdje je pjesmama uveseljavao putnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana