Pokušali da ''ukradu'' čuveni Zlatni rt na Bolu

GS
Pokušali da ''ukradu'' čuveni Zlatni rt na Bolu

Na čuvenoj plaži u Bolu, na Zlatnom rtu, desio se bizaran slučaj koji je neke nasmijao, a neke opasno naljutio.

Turisti su odmah krenuli da rješavaju situaciju a onda su i pozvali nadležne kada su vidjeli šta dvojica momaka rade na jednoj od najljepših plaža na hrvatskom primorju.

Krađa nezapamćenih razmjera, tako kažu ljudi sa Bola prepričavajući šta se desilo na plaži.

"Prije nepunih pola sata pukom slučajnošću i prisebnošću jedne bolske gošće spriječena je krađa žala sa jedne plaže u Murvičkom akvatoriju. Naime ekipa je ležerno došla sa brodom koji izgleda kao desantni, izvadila lopate i vreće te počela puniti pijesak na očigled gospođe koja se tu kupala“, ispričao je Direktor Turističke organizacije Bol Ante Trutanić.

On je za portal Morski.hr ispričao kako je ta turistkinja za savjet pitala mještane šta da urade i da li je tako nešto prihvatljivo u Hrvatskoj.

"Srećom jedan od lokalaca je odmah shvatio o čemu se radi te ih je spriječio u pokušaju i natjerao da vrate sve što su skupili u vreće. Ipak ovako nešto ne smije proći ispod radara te bi počinitelji trebalo biti sankcionisani kako im više ne bi palo na pamet baviti se takvim stvarima“, poručuje Trutanić.

Inače, u Republici Hrvatskoj ovaj prekršaj regulisan je Zakonom o rudarstvu, odnosno ovo se smatra protivpravnom eksploatacijom mineralnih sirovina koji su u vlasništvu Republike Hrvatske. Kazne su drakonske, za fizička lica do 33.180, a za pravnu i do 132.720 evra, piše Morski.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana