Otvoren muzej viskija u Srbiji

Srna
Otvoren muzej viskija u Srbiji

U Beogradu je otvoren Muzej viskija, prvi muzej takve vrste u Srbiji.

Muzej je takođe predviđen i kao bar u kom će posjetioci moći da probaju čak 25 vrsta ovog žestokog pića, kako bi iskustvo obilaska bilo kompletno

Otvoren je Muzej viskija u Srbiji, i njegova vrata će biti otvorena za posjetioce sve do 1. decembra 2022. godine. U muzeju se nalazi jedini dio postavke iz čuvene Jameson destilerije u Dablinu koja se nalazi van Irske.

Kroz Jameson turu vodiće stručni vodiči koji će upoznati posjetioce sa istorijom viskija, kao i sa o procesom proizvodnje viskija prema tradiciji ove irske destilerije.

U muzeju se nalazi i 3D model tri bakarna kazana, koji predstavljaju proces destilacije po čemu je irski viski karakterističan. Ova destilerija tri puta vrši destilaciju i po tome je poznata u svijetu.

Muzej će biti otvoren za sve punoljetne posjetioce, radno vreme je od 12 do 20 časova. Ture kroz muzej počinju u 13 časova i smjenjuju se na svakih sat vremena.

Muzej se nalazi u Ulici kneginje Ljubice 21, u renoviranoj kući koja je podignuta još 1888. godine.

Viski je vrsta destilovanog alkoholnog pića napravljenog od fermentisanih žitarica, najčešće se koriste ječam, kukuruz, raž i pšenica.

Viski obično stari u drvenim bačvama koje su napravljene od hrastovine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana