Novi dokumentarac na Netfliksu gledatelji zovu "najstrašnijim filmom ikad", evo o čemu se radi

GS
Novi dokumentarac na Netfliksu gledatelji zovu "najstrašnijim filmom ikad", evo o čemu se radi

Današnji izbor filmova zaista je nepregledan i svako može naći ponešto za sebe. Sada je u centar pažnje dospio novi Netfliksov dokumentarac koji je dostigao veliku popularnost, a to ne mijenja ni činjenica da ga gledatelji nazivaju nečim "najuvrnutijim" što su ikad gledali.

 Dokumentarac po istinitom događaju "Girl in the Picture " stigao je na Netfliks ranije ove sedmice i već napravio popriličnu pometnju.

Ovaj dokumentarac istražuje slučaj žene pronađene na samrti pored ceste, koja ostavi za sobom sina, čovjeka koji tvrdi da joj je suprug... i misterij nalik noćnoj mori", stoji u sinopsisu Netfliksa.

Riječ je o 20-godišnjoj Toni Hages čije je tijelo pronađeno pored ceste u Oklahomi 1990. godine.

Nakon njene smrti, fokus je na njenom 2-godišnjem sinu Mihaelu koji ostaje iza nje, ali i njenom (duplo) starijem suprugu Klarencu Higheju.

Iako dječak nije želio ostati sa njim, on pokreće postupak kako bi postao staratelj dječaka.

Međutim, DNK analiza pokazuje da on nije pravi otac dječaka. Nakon toga, nasilno ga otima iz škole. Ubrzo se saznaje pravo ime Klarenca a, kao i niz drugih tajni.

Dokumentarac je režirala Skaj Borgman, a temeljen je na djelima Mata Birkbeka. 

Iako su ga mnogi pohvalili i plasirali na sami vrh najgledanijih filmova na ovom servisu, takođe su ostali i užasnuti onim što su vidjeli.Na IMDB-u, on već ima ocjenu 7.3, a na Roten Tomatoesu 95 posto.

Tamo su se javili i brojni korisnici s reakcijama, koje se šire i na društvenim mrežama.Između ostalog, naveli su kako je film "proganjajući", ali i "zapanjujuća, užasna, fascinantna i složena priča o istinitom zločinu" .

"'Girl in the Pictyre" je apsolutno jedna od najmučnijih i najstrašnijih stvari koje sam gledao", napisala je jedna osoba i dodala: "Nemam riječi".

Neki od gledatelja istakli kako su gledali mnogo zbrkanih kriminalističkih dokumentaraca, ali da ih je jedino ovaj uspio držati šokiranim i užasnutim do samoga kraja.

Između ostalog, gledatelji su dodali i kako poslije filma dugo nisu mogli "doći sebi" te da je ovo jedan od "najužasnijih istinitih slučajeva" za koje su čuli.O dokumentarcu su se oglasili i pojedini filmski kritičari, a među njima je i Džesi Tomson, prenosi Kliks.

"Ovaj istiniti kriminalistički dokumentarac nije prazan ni besmislen kao mnogi drugi tog žanra, ali nas svejedno pretvara u jezive voajere. Pitajte svoje društvo jesu li gledali "'Girl in the Pictyre"   ističe Džesi i dodaje da, ako jesu, to će nam odmah biti jasno.

"Lica će im se naborati i djelovaće zabrinuto", zaključila je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana