Najljepše plaže svijeta

Glas Srpske
Najljepše plaže svijeta

Ostrvo Harbor na Bahamima je ostrvo sa najljepšom pješčanom plažom po ocjeni svjetskih stručnjaka. Samo pet kilometara dugo i osam stotina metara široko, ovo ostrvo se nalazi u blizini mnogo poznatijeg ostrva Eleutera. Na ostrvu su četiri hotela koji se nalaze direktno na plaži. Hrana se na ostrvu bazira, prije svega, na plodovima mora koje spremaju na najrazličitije moguće načine.

Ako želite da pošaljete prijateljima najljepšu razglednicu sa putovanja, onda posjetite plažu Horsšu na Bermudima, jer je ova plaža proglašena za najljepšu plažu u ovoj kategoriji. Kuće pastelnih boja, zanimljivi muzeji i istorijske znamenitosti, samo su neka od mjesta koja treba vidjeti. I ovdje se hrana uglavnom bazira na morskim plodovima uz dodatke raznog voća i povrća, a crni luk je jedan od omiljenih sastojaka stanovnika ovog ostrva i stavljaju ga u gotovo sve vrste riba.

Najbolje sakrivena plaža na svijetu je Fernando de Noronha na sjeveroistočnoj obali Brazila. Ovo ostrvo je proglašeno za nacionalni park i svega 420 turista smije da boravi na njemu u isto vrijeme. Oni koji imaju sreće da ga posjete, mogu da uživaju u prelijepim plažama i moru. Za one koji vole ronjenje, ovo je pravo mjesto: raznobojne ribe, delfini, rakovi, kornjače i korali. Ukoliko na odmor putujete sa porodicom, najbolji izbor je Palm Beach na Arubi. Ostrvo je pravi raj za mališane koji u Kibaima, minijaturnom selu i parku, mogu da upoznaju arubijanski stil života, vidjeti zgradice, biljke i životinje. Ako roditelji žele da se odmore, odu na večeru ili da prošetaju, mogu da ostave djecu sa bebi siterkom koju ima veliki broj hotela.

Najromantičnija obala na svijetu je Bora Bora na Tahitiju u Južnom Pacifiku. Iako važi za romantično ostrvo, Bora Bora nudi i mnoštvo načina za aktivan odmor. Ovo ostrvo možete da posjetite u bilo koje doba godine, pošto je tokom čitave godine vrijeme veoma lijepo. Smještaj je uglavnom u bungalovima, a oni koji su na vodi, pripadaju luksuznom hotelu "Bora Bora". Lokalna kuhinja se bazira na kokosu, vanili i plodovima mora.

Titulu najbolje drevne plaže na svijetu "drži" plaža Tulum u Meksiku. Za ljubitelje starine u blizini su ostaci Maja civilizacije. Sama riječ Tulum, na jeziku Maja, značila je zid -  zbog funkcije koje su zidovi grada vršili - zaštita od napadača sa mora. Prosječna temperatura tokom godine je 26 stepeni. Hrana je raznovrsna i zastupljene su sve veće svjetske kuhinje.

Surfovanje

Ako volite surfovanje, onda je plaža Bonzai Pipeline na Havajima idealna za odmor. Tokom zime talasi mogu da budu i veoma opasni, ali tokom ljeta čak i najneiskusniji mogu da počnu da uče da surfuju. Hrana je izuzetno ukusna, a preporučuju se palačinke sa prelivom od ananasa, veliki burgeri sa sirom, slaninom i ananasom, riblje sendviče sa domaćim tartar sosom ili morska hranu spremljena na tradicionalan način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Hrvati najavili snijeg
Hrvati najavili snijeg
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana