Najljepša ostrva na svijetu

Glas Srpske
Najljepša ostrva na svijetu

Gdje najbogatiji ljudi svijeta provode svoje odmore? Često u novinama možemo pročitati gdje ljetuju holivudske zvijezde, pa se zapitamo kakva su to mjesta i gdje se ona nalaze. Ovom prilikom govorimo vam o najljepšim ostrvima svijeta.

Kapri je ostrvo u Italiji koje su godinama posjećivali bogati i ekscentrični turisti.

Do ovog ostrva se dolazi isključivo brodom. Kada se priđe do samog ostrva pogled je zaista  zadivljujući, a takvim ga čine misteriozne pećine,  kao i zapanjujući vrhovi.

Najljepši doživljaj na ostrvu je svakako posjeta "Blie Grotto-u", pećini u kojoj se svjetlo reflektuje od morske vode i obasjava pećinu.

U Škotskoj se nalazi ostrvo "Eilean Shone" koje je navodno bilo inspiracija za opis zemlje Nedođije u kojoj živi Petar Pan. Ovo ostrvo je ostalo netaknuto modernom civilizacijom i tehnologijom. Posjetioci ostavljaju svoja kola i moderne spravice kada dolaze na ovo ostrvo, tako da je ovo mjesto putpuno zaštićeno od savremenog svijeta i njegovih čudesa.

Jedno od nezaobilaznih ostrva na listama najljepših i najposjećenijih ostrva u svijetu je i grčki Mikonos. Ovo ostrvo ima dugu tradiciju među ostrvima koja su ugostila najpoznatije svjetske bogataše. Glavno mjesto ostrva je Hora, ribarsko selo pored koga prolaze svi oni brodovi koji dolaze na ovo ostrvo. Najpoznatiji dio Hore nalazi se na gotovo svim razglednicama kako Mikonosa, tako i Grčke uopšte, a zove se Venice.

U Francuskoj Polineziji nalazi se čuveno ostrvo Tahiti. Glavni grad ostrva je Papete. Najviši vrh Tahitija ima 2241 metar. Za one koji žele da istražuju dalje dijelove ovog ostrva uvijek se predlaže posjeta grupi ostrva pod imenom Gambier. Ova grupa ostrva je malo udaljena od glavnog dijela Tahitija. Oni koji se odluče za odmor na ovom ostrvu trebaju biti spremni i da ostanu duže, jer avioni na glavno ostrvo, Mangareva, dolaze samo jednom mjesečno.

Sejšeli takođe spadaju u najluksuznija svjetska ostrva. Ovo ostrvo se nalazi u Indijskom okeanu. Najveće ostrvo je arhipelag Mehe na kome se nalazi i glavni grad, kao i dobro snabdjevena pijaca. Ovo veliko ostrvo je poznato i po legendi da je negdje u brdima ovog ostrva zakopano blago pirata. Za one koji vole pješačenje ovo ostrvo je odličan izbor. Na obližnjem koralnom ostrvu Adabra mogu se vidjeti rijetke životinjske vrste.

Havaji pripadaju Sjedinjenim Američkim Državama, a sam geografsko-politički položaj im omogućuje izuzetno pogodnu klimu i razvoj turizma. Ostrvo je bogato prirodnom staništima endemičnih vrsta, rudama, šumama i vulkanima. Zbog svega ovoga Havaji su stjecište ogromnog broja turista, vulkanologa, a odavno je postalo kult kao svjetsko odmaralište.

Bali

U dalekoj Indoneziji, na samom obodu Indijskog okeana, smješteno je maleno, tropsko ostrvo Bali. Ostrvo koje zadivljuje svojom ljepotom kako prirode tako i ljudskih tvorevina sagrađenih u minulim vijekovima. Ostrvo koje je potpuno odoljelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvijek živi po pravilima koja se decenijama nisu mijenjala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Hrvati najavili snijeg
Hrvati najavili snijeg
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana