Muzički zemljotres na Košutnjaku

Dejan Tamindžija
Muzički zemljotres na Košutnjaku

Sudeći po reakcijama publike ispred malih ekrana, drugo gala veče šoua "Operacija Trijumf", bilo je najgledanije do sada.

Razlog tome je atmosfera koja je bila mnogo življa nego na prvoj večeri kada je nastupila poznata pjevačica Anastasija.

Kao glavne zvijezde večeri bili su Željko Joksimović, Laka i Severina, koja je svojim nastupom napravila pravi muzički "zemljotres" među mnogobrojnom publikom.

Popularna Seve je svoj nastup započela s pjesmom sa novog albuma "Zdravo Marijo", ali je atmosfera u uzavrelom studiju na Košutnjaku kulminirala kada je počela pjesma "Gas, gas".

Da nam je muzička scena, kako je rekao Goran Bregović,  pomiješana sa mirisom benzina, holesterolom i enormnim količinama jeftinog alkohola, najbolje se čuje u ovoj pjesmi, koja je još jedna u nizu njegovih parodija.

Seve je za svoj nastup pripremila i scenski nastup, tako da se na bini našlo i pravo kožno sedlo, na kome je hrvatska diva jahala izvodeći svoj najnoviji hit zajedno sa zemljakinjom Antonijom, takmičarkom ovog rijaliti šoua.

Evrosong-majstor, Željko Joksimović, nastupio je sa takmičarkom Ninom Petković, a zajedno sa Igorom Curkovim otpjevao je pjesmu "Leđa od leđa".

Laka je sa Đorđem otpjevao pjesmu "Yemper", pri čemu se našalio izjavivši:

"Đole je sjajan pletač yempera."

Od takmičara su nominovani Nikola, Vukašin, Ivana i Tomislav, koji je na kraju izvukao najdeblji kraj i ispao, dok je Vukašina spasio direktor Akademije Saša Dragić. Na sljedećoj takmičarskoj večeri ispašće Nikola ili Ivana, a ovaj put su im još sedam dana šoua obezbijedile SMS poruke gledalaca.

Još jednom se pokazalo da je izbor voditelja za "Operaciju Trijumf" i više nego odličan. Kao što se od njega i očekivalo, Dragan Marinković Maca, je kao pravi šoumen izazivao ovacije i smijeh, naročito kada je sa Lakom otpjevao pjesmu "Piškila".

Ništa manje ocjene nije pokupio ni Milan Kalinić, koji je još jednom potvrdio svoju duhovitost, dok su šarmantne Nikolina Pišek i Ana Mihajlovska bile više "gledane" nego "slušane", što je u krajnjem slučaju i cilj.

Ismeta Krvavac

Žiri je pokazao neprofesionalnost, u čemu je prednjačila Ismeta Krvavac svojim tendecioznim pristupom ocjenjivanju takmičarskih nastupa, što je izazvalo negativne reakcije prisutnih u studiju na Košutnjaju, ali i gledalaca kraj malih ekrana.

Ona je bezkrupulozno štitila Adnana, kandidata iz BiH, bez argumenata.

Na pitanje jednog od kandidata:

- Zašto sam nominovan? Krvavčeva je jednostavno odgovorila sa:

- Zato!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Hrvati najavili snijeg
Hrvati najavili snijeg
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana