Morali da isključe saobraćajnu kameru: Zaposleni nisu stizali da obrade sve prekršaje

GS
Morali da isključe saobraćajnu kameru: Zaposleni nisu stizali da obrade sve prekršaje

Grad Boholt, koji se nalazi blizu granice s Holandijom, suočio se s neočekivanim problemom nakon instalacije novog radarskog sistema. Nova kamera za mjerenje brzine bilježila je toliko mnogo prekršaja da gradski službenici nisu mogli da obrade sve naloge, što je dovelo do privremenog isključenja kamere.

Tokom 2023. godine, broj prekršaja je u Boholtu više nego udvostručen, kako je izjavio predstavnik grada, Karsten Terstegen, za portal "wa.de". U ovoj godini, kamera je zabilježila 12.000 vozača koji su prekoračili brzinu, što je gradu donijelo ukupno 460.000 evra kazni. Međutim, tako veliki broj prekršaja značio je i ogroman pritisak na zaposlene, koji zbog nedostatka osoblja nisu mogli da obrade sve naloge na vrijeme.

Zbog preopterećenosti i manjka radne snage, sistem radara za brzinu je morao biti privremeno isključen. Kamere, koje su smještene u sive, blindirane prikolice, mogu snimati u oba smjera i vozači ih često ne vole. Jedan dio kamere može se ukloniti i postaviti na drugo mjesto, čineći ih dodatno neprijatnim za vozače.

Nakon nekoliko mjeseci neaktivnosti, kamera je ponovo stavljena u funkciju, ali pitanje efikasnosti i kapaciteta za obradu prekršaja ostaje otvoreno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana