Misterija Srbina koji se 15 godina krije u češkoj šumi VIDEO

Telegraf
Misterija Srbina koji se 15 godina krije u češkoj šumi VIDEO

Novinari Telegrafa pronašli su Aleksandra Pirivatrića koji je već 15 godina zaboravljen od svih u dubini šume između Češke i Njemačke. Pirivatrića je sestra htjela proglasiti mrtvim s obzirom na to da niko nije znao gdje se nalazi.

Novinari Telegrafa su s njim nogu pred nogu, zašli duboko u ozloglašenu šumu Krušne Gore, na granici Češke i Njemačke, kako bi upoznali Aleksandra i pokušali mu pomoći. Rekao im je da ne budu bučni kako se Aleksandar ne bi uznemirio jer tu niko nikad ne zalazi.


Navode da je na dnu strme jedva prohodne litice provirio Aleksandar Pirivatrić, koji je od 1999. godine sakriven od ljudi, bez vode, struje i vrata na polusrušenoj željezničkoj osmatračnici.

"Živim u šumi već dugo. Danju hodam, jer ima vojnika ovdje preko dana, a oni ne žele da me vide, ne znam kako bi reagovali. Zato svakog dana hodam, pređem i po 20 kilometara. Jedem hranu iz kontejnera, šta nađem, i šta mi neko da", priča Aleksandar, koji je u Češkoj od svoje devete godine,

O njemu niko ništa nije znao dok jednog dana nije stigao mail na adresu srpske ambasade u Pragu.

"Nedavno je Čeh Peter Sliva poslao mail u kom je rekao da je pronašao srpskog državljanina, nekadašnjeg stomatologa, koji nema nikakva dokumenta. To je bilo moje svijetlo u mrklom tunelu, jer sam sve vrijeme pokušavao da ga pronađem, ali bezuspješno", kaže za Telegraf Stefan Tomašević, konzul u Ambasadi Srbije u Pragu.

Aleksandar je, prema saznanjima srpske ambasade, s 9 godina došao u Češku s majkom. U Pragu je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Stomatološki fakultet. Radio je na klinici "Motol" kao stomatolog. Međutim, kada je prebačen u Teplice, njegov život se naglo preokrenuo.

Umrla mu je majka, a onda je, u približno isto vrijeme, ostao i bez posla. Pošto nije imao češko državljanstvo, izbačen je na ulicu iz državnog stana. Od tada vodi borbu za goli život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana