Luka Crepuljarević, domaćin: Život na selu vredniji od svakog bogatstva

Marijana Miljić Bjelovuk
Luka Crepuljarević, domaćin: Život na selu vredniji od svakog bogatstva

ZLATIBOR - Život na selu je težak, ali je danas neuporedivo lakši nego kada su od mukotrpnog rada na njivi, ali i od držanja stoke živeli moj deda i otac. Drago mi je što sam motivisao mnoge mlade da se iz grada vrate na selo, odnosno na ognjišta koja su im ostavili njihovi preci, priča za “Glas Srpske” Luka Crepuljarević iz sela Semegnjevo koje je smješteno u samom srcu Zlatibora.

Luku prati epitet najmlađeg domaćina u Srbiji, a svojim istupima u medijima i na društvenim mrežama oduševio je cijeli region.

Sebe opisuje kao mladog čovjeka koji živi u prirodi i u skladu sa njom, a pri tom prati sve moderne trendove i dešavanja koje su nametnule savremene tehnologije.

- Priroda je ta koja oplemenjuje čoveka i omogućava da čovek ceni njene blagodati. Ljudi su u moru svega i svačega što im se servira uspeli da prepoznaju toplinu seoskog ambijenta, šporeta i toplog bakinog ručka. To zaključujem iz mnogo komentara pratilaca koji kažu da sam ih vratio u detinjstvo - navodi Luka kojeg na društvenim mrežama prati i staro i mlado, među kojima su i poznate ličnosti.

Luka ne krije da je srećan što je uspio da svojim životnim stavovima oduševi javnost.

- Najveće priznanje i podstrek za dalje stvaranje kako na fakultetu tako i u razvoju i daljem građenju svog domaćinstva jeste to što mi se javljaju i oni mlađi od mene, koji su u nekom prelaznom periodu iz deteta u čoveka. Navode mi da sam ih pozitivno usmerio i motivisao. Drago mi je da sam postao poznat ne zbog toga što radim nešto što drugi ne rade, odnosno što sam u tome jedinstven, već sa svojim pozitivnim stavovima i razmišljanjima - navodi Luka sa osmijehom na licu.

Skromni mladić sa Zlatibora, koji je tek napunio 21 godinu, ni kada je riječ o skromnosti nema mane, jer navodi da od njega ima mnogo boljih domaćina u materijalnom smislu, odnosno sređenijih i bogatijih domaćinstava.

- Trenutno radim na modernizaciji domaćinstva. Prijaju mi komplimenti da sam domaćin i gazda u moralnom smislu, što za mene ima mnogo veću težinu od materijalnih vrednosti. Najveće mi je priznanje što sam motivisao i druge mlade da se vraćaju na selo. Život na selu je težak, ali ne jer nema uslova nego što treba mnogo da se radi. Držim se one parole da rad uvek pobeđuje - ispričao nam je Luka.

Pored toga što brine o svom domaćinstvu Luka bilježi i odlične rezultate na fakultetu.

- Završio sam srednju Ekonomsku školu, smer carinski tehničar, a odabrao sam Višu poslovnu školu, odnosno smer carine i porezi. Odabrao sam da studiram onu školu koju mogu da uskladim sa mojim obavezama na selu i do sada sam uspevao u tome, a nadam se da će tako biti i dalje. Na fakultetu sam do sada uspešan i na budžetu već treću godinu - navodi skromni Luka i dodaje da je njegova poruka svim mladim ljudima da se uz jak motiv i želju sve može postići.

Mediji su objavili i da najmlađi domaćin u Srbiji traži ženu, a Luka nam otkriva da će prava osoba koja je spremna njega da prati naići u pravi čas, jer kako kaže, ništa se ne dešava slučajno.

- Za sve postoji pravo vreme, a trenutno sam svoju pažnju i vreme preusmerio na trenutne ciljeve i planove da ojačam svoje domaćinstvo, kako bih upravo sutra svojoj porodici ostvario što bolju egzistenciju - kazao je Luka, koji je prije deset godina ostao bez oca, a ima sestru i majku i sticajem tužnih okolnosti jedina je muška glava u porodici.

Podrška poznatih

Mladog Luku Crepuljarevića posjetila je nedavno i glumica Dragana Mićalović. Ona je lično došla u njegovu kuću u selu Semegnjevo.

- Hvala, dragi Luka, što ste nas primili i ugostili! U mom životu ovaj dan obeležen je novim prijateljstvom - napisala je tada Mićalovićeva.

Luka je ranije naveo i da mu je finansijski pomogao pjevač Nikola Rokvić.

- Nisam želeo nikakvu pomoć, ali Nikola je insistirao. Na tom sam mu neizmerno zahvalan - kazao je nedavno Luka, kojeg je i na društvenoj mreži “Instagram” zapratio i glumac Miloš Biković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana