Ljubavne afere razdvajaju i zlatne parove

Marijana Miljić
Ljubavne afere razdvajaju i zlatne parove

Ko je koga, s kim i koliko puta prevario, zašto propadaju i "najčvršći" holivudski brakovi i veze, šta se događa na snimanjima kada se ugase kamere, pitanja su koja oduvijek golicaju maštu ljudi širom svijeta.

Poznati su glumci često "žrtve" iskušenja, jer snimanja u divljini, na raznim kontinentima ili u mračnom studiju daleko od očiju javnosti pružaju savršenu priliku za zbližavanje, željeli to oni ili ne. A ako su u vezi ili braku, obavezno dolazi do skandala svjetskih razmjera. Što je popularnost aktera veća, veće su i razmjere preljubničkog skandala. Mnogi smatraju da izraz "zlatni holivudski par" postoji samo da bi se javnost mogla naslađivati u trenutku kada se taj par rastane. Pri tome neminovno dolazi do izvlačenja prljavog veša i još prljavijih obračuna.

Kristin i Robert

Najsvježiji su primjer megapopularne zvijezde filmskog serijala "Sumrak Saga" Kristen Stjuart i njen momak Robert Patison. Nedavno je u javnost izašla informacija (sa fotografijama) da je mlada Kristen svog momka prevarila sa rediteljem filma "Snježana i lovac" Rupertom Sandersom, koji je oženjen i ima dvoje djece.

Slike Kristen i Ruperta u strasnom zagrljaju ispunile su naslovnice gotovo svih svjetskih časopisa. Prevara je postala udarna vijest, jer su Kristen i Robert trenutno jedan od najpopularnijih i najomiljenijih parova na svijetu, a njihova je veza važila za jednu od najčvršćih u Holivudu.

Kristen se Robertu, sa kojim je u vezi nekoliko godina,  javno izvinila, i to preko lista "Pipl", baš kao i Sanders svojoj porodici.

Portali i časopisi koji se bave šou-biznisom sada nagađaju ko će se s kim pomiriti, da li će Robert oprostiti prevaru i poniženje, a za to vrijeme niko od njih se ne pojavljuje u javnosti.  Robert je najavio da će intervju o skandalu dati 15. avgusta, a sa Kristin će se morati susresti 16. novembra, kada će se održati premijera posljednjeg dijela serijala "Sumrak" pod nazivom "Praskozorje 2".

Bred i Tom

Preljubnička afera, koja i poslije nekoliko godina i dalje mnoge intrigira, jeste ona u kojoj su "glavni glumci" zvijezde Bred Pit, Anđelina Džoli i Dženifer Aniston.

Bred i Dženifer bili su u skladnom braku dok on na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smit" nije upoznao Anđelinu. Dženifer je bila spremna da prevaru oprosti, Bred da spase brak, ali se ubrzo ipak odlučio za Anđelinu.

Veza Breda i Anđeline mjesecima je bila glavna vijest, a javnost je uglavnom stala na stranu simpatične i tada slomljene i osramoćene Dženifer. Iako su od tada prošle godine, Bred i Anđelina  dobili šestoro djece, Dženifer "upecala" neke od najzgodnijih muškaraca današnjice, i danas se često njihova imena vezuju jedno sa drugim.

Na snimanju filma "Nebo boje vanilije" Tom Kruz upoznao je neodoljivu Špankinju Penelope Krus. Iako mu je brak s Nikol Kidman bio na klimavim nogama, Tom ga nije ni pokušavao spasti, već mu je Penelope dala "vjetar u leđa" za podnošenje zahtjeva za razvod 2001. godine.

Iako su važili za savršen par, samo tako, preko noći Tom je napustio suprugu sa kojom je usvojio dvoje djece i nastavio vezu sa Penelope, ali ona nije opstala.

Najveći skandali

Novine je svojevremeno, tačnije 2000. godine, punila afera u kojoj su učestvovali glumci Meg Rajan, njen tadašnji suprug Denis Kvejd i Rasel Krou, koji je tada bio na vrhuncu popularnosti. Na opšte zaprepaštenje, tada još udata, Meg, koja je pažljivo izgradila imidž dobre djevojke iz komšiluka, započela je romansu sa Raselom  na snimanju filma "Dokaz života". Iste je godine okončala brak, ali i preljubničku aferu.

Bila bi to još jedna tipična priča dvoje glumaca koji su se zaljubili na setu da Meg nije bila autor ovog scenarija i prije nego što se on počeo odvijati. Kasnije se saznalo da je zapravo Denis bio nevjerna polovina bračne zajednice, pa je revoltirana Meg odlučila da okonča taj mučan odnos, ali ne bez dramatike. Za oko joj je zapeo zgodni Australijanac i počelo je ono što je svima poznato. Rasel je, međutim, shvatio da mu je takva odlučna žena s misijom možda ipak nepotrebna, pa se vratio staroj ljubavi u Australiju i s njom zasnovao porodicu. I Denis se ponovo oženio, a Meg je slomljeno srce zaliječila usvajanjem djeteta.

Kada je o prevarama riječ, Britanac Džad Lou je bez premca. Nepopravljivi ženskaroš mogao bi, sa svojih četrdesetak godina, napisati knjigu o burnim aferama koje su bile popraćene brojnim slomljenim srcima i još brojnijim skandalima.

Od 1997. bio je u braku s glumicom Sejdi Frost i s njom dobio troje djece te usvojio jedno njeno. Dok je Sejdi, starija od njega osam godina, pomislila da je uplovila u mirnu bračnu luku, Džad je iz vedra neba ostavio 2003. godine, nakon što je na snimanju filma "Alfi" upoznao Sijenu Miler. Sijena i Džad ubrzo su postali prepoznatljivi britanski par, vjerili se i uživali u vezi, ali se glumac ubrzo vratio na staro. Sijenu je prevario sa dadiljom svoje djece, a ova ga je potom ostavila. Nekoliko puta su se mirili i raskidali, da bi na kraju svako krenuo svojim putem.

Goran Višnjić, hrvatski glumac sa karijerom u Holivudu, ne samo da je prevario suprugu Ivanu, već je i ljubavnici napravio dijete, a zatim i postao simbol muških svinja. Naime, pokušavajući ne samo umanjiti svoje grijehe, bahato je tvrdio da dijete nije njegovo, da mu je navodna šibenska ljubavnica Mirela Rupić ružna te da se ničega ne sjeća.

Ipak, kako DNK ne laže, na kraju je priznao očinstvo.

Zvijezda "Beverli Hilsa" Tori Speling tek se udala za glumca Čarlija Šanijana kada je upoznala Dina Mektermota. Supruga je prevarila iste večeri. Tori se javno izvinila svojoj porodici i prijateljima koji su  na njeno glamurozno vjenčanje spiskali milione dolara, ali se ubrzo razvela i udala za Dina, sa kojim ima troje djece i očekuje četvrto.

Američka miljenica Sandra Bulok razvela se od supruga Džesija Džejmsa, jer je prevario sa nekoliko žena i to u njihovoj kući. Sandra je postala popularnija nego ikad, a Džesi najomraženija osoba u SAD.

"Klasičari"

Ipak, postoje filmski parovi iz zlatnog doba holivudskih filmova čije ljubavne, odnosno preljubničke zavrzlame teško da će neko danas zasjeniti.

Kada je 1942. legendarna Ketrin Hepburn došla na snimanje filma "Žena godine", u kojem je glavnu mušku ulogu igrao Spenser Trejsi, počela je jedna od najpoznatijih afera u istoriji Holivuda. Iako oženjen čovjek, Spenser će započeti vezu s Ketrin. Njih su dvoje zajedno snimili devet filmova, a privatno su bili ljubavnici više od dvije decenije. Spenser nikada nije ostavio svoju suprugu, ali je Ketrin sve do njegove smrti ostala uz njega. Ipak, na njegovoj se sahrani, iz pristojnosti, nije pojavila.

Glumac koji je proglašen najvećom filmskom legendom svih vremena, Hemfri Bogart, takođe nije odolio čarima svoje filmske partnerke, mnogo mlađe Lorin Bekol. Iako je Hemfrija pratio glas velikog zavodnika, on je bio u mučnom braku s propalom glumicom i alkoholičarkom Mejo Method i do Lorin nije imao afera takve vrste. Ipak, zbog prelijepe i na jeziku oštre Lorin razveo se već sljedeće godine i odmah se vjenčao sa svojom mladom ljubavnicom. Uprkos velikoj razlici u godinama i različitim karakterima, ostali su zajedno sve do njegove smrti 1957. u neobičnom, ali i skladnom braku.

Slavna švedska glumica Ingrid Bergman svojim je ljubavnim životom izazvala najveći skandal među američkim puritancima pedesetih godina prošlog vijeka. Tada udata žena s djetetom, Ingrid je otputovala na snimanje filma "Stromboli", koji je režirao Roberto Roselini. Glumica se zaljubila u reditelja i s njim započela tajnu vezu koja je rezultovala trudnoćom. Zgroženi takvim ponašanjem, Amerikanci su je strogo osuđivali, oduzeli joj starateljstvo nad kćerkom i prozvali je najgorim primjerom žene. Ona je ostala u Italiji, Roseliniju rodila troje djece, ali se razvela od njega sedam godina kasnije.

Snimanje "Kleopatre" na obalama Nila bilo je fatalno za možda najpoznatiji glumački i ljubavni par svih vremena Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona. Iako su oboje bili u braku, započeli su strasnu romansu, a potom se i vjenčali. Skandalima u tom turbulentnom odnosu nije bilo kraja: zajedno su snimili nekoliko filmova, vjenčavali se i razvodili dva puta, varali jedno drugo, svađali se i mirili, ali je Ričardu Elizabet poslije dvanaest godina rekla zbogom.

Sportisti

Ljubavne afere ne izostaju ni kada je riječ o poznatim sportistima. Prema broju ljubavnica niko se ne može mjeriti sa slavnim golferom Tajgerom Vudsom. Suprugu Elin Nordegren varao je s mnogo ljubavnica, a ni danas se  ne zna koliko ih je bilo. Poslije određenog vremena Elin to više nije mogla da trpi pa se razvela od njega.

Skandal ogromnih razmjera napravio je i slavni fudbaler Dejvid Bekam, koji je svojevremeno suprugu Viktoriju prevario sa asistentkinjom Rebekom Los. Viktorija mu je oprostila nevjeru, a od tada su dva puta postali roditelji. I prostitutka Irma Nići pričala je da je Dejvid s njom spavao 2007.  Oženjeni fudbaler Vejn Runi često je punio medijske stupce provodima s prostitutkama, a zbog prevara je i pjevačica Šeril Kol ostavila fudbalera Ešlija Kola.  Izleti u preljubničke vode skupo su koštali košarkaše Kobija Brajanta i Majkla Džordana.

Bil Klinton

Jedna od najpoznatijih prevara je i ona u kojoj je u "glavnoj ulozi" bivši predsjednik SAD Bil Klinton. Afera s Monikom Levinski jedan je od najvećih skandala devedesetih, a mnogi se i danas pitaju da li je Klinton trebalo da bude izbačen iz Bijele kuće zbog laganja ili se oralni seks ne smatra seksualnim odnosom. Supruga Hilari mu je oprostila, ali zbog svoje političke karijere.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana