Ljepota se krije u različitostima

Jasmina Perišić
Ljepota se krije u različitostima

Banjaluka - Modnu reviju "Prepoznaj ženu u meni" organizovale smo s ciljem da pokažemo različitost i to da smo bez obzira na invaliditet, boju kose, konfekcijski broj ili izgled, sve srećne i zadovoljne i da se ljepota i jednakost krije u različitostima.

Izjavila je to dr Snježana Kutlešić-Stević, iz Udruženja žena sa invaliditetom "Nika", koje je organizovalo ovaj skup.

Muzej savremene umetnosti RS bio je u utorak uveče premali da primi sve koji su došli da pogledaju modnu reviju žena sa i bez invaliditeta.

- Publika je na modnoj pisti imala priliku da vidi žene sa mišićnom distrofijom, slijepe, slabovide, žena u kolicima, novinarke, pjesnikinje, političarke i glumice u haljinama butika "Anastasija". Sve one su imale cilj da pokažu da ljepota žene leži u njenoj jedinstvenosti i da se sve razlikujemo - izjavila je Kutlešić-Stević.

Pistom je prodefilovalo 25 modela.

- Po uzoru na svjetske metropole i mi smo odlučile da napravimo jednu ovakvu reviju. Presrećne smo i ponosne što je od jednom malog projekta nastao ovakav događaj - kazala je Kutlešić-Stević i naglasila da žene sa invaliditetom nisu osobe sa posebnim potrebama, već imaju iste potrebe kao i svi.

Reviju su podržali Muzej savremene umetnosti RS, ali i pojedinci, institucije i kompanije. Svoje prisustvo su potvrdili i brojni gosti, predstavnici institucija i ustanova.

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je reviju i izrazio zadovoljstvo što Banjaluka na ovaj način obilježava 3. decembar - Međunarodni dan lica sa invaliditetom.

- To su lica koja u našem, ali i drugim društvima, imaju različite oblike poteškoća. Teži pristup zapošljavanju i teži socijalni položaj. Imaju i fizičke barijere, a grad će raditi na otklanjanju arhitektonskih barijera da bismo im što više olakšali kretanje - rekao je Radojičić.

Podrška

Jedan od modela Tanja Mandić-Đokić iz Udruženja žena sa invaliditetom "Nika" rekla je da uz podršku zajednice žene sa invaliditetom mogu pokazati veliki potencijal.

- Svima treba podrška. Nama možda malo više, da bismo iskoristile svoje potencijale i bile ono što jesmo - rekla je Đokićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana