Kada Bata Stojković ispriča vic, on se prepričava narednih 38 godina VIDEO

G.S.
Kada Bata Stojković ispriča vic, on se prepričava narednih 38 godina VIDEO

Legenda srpskog glumišta Danilo Bata Stojković ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji zbog svoje maestralne glume. Replike iz filmova u kojima je briljirao i danas se prepričavaju i izazivaju smijeh.

Među njima je i insert iz filma "Idemo dalje", koji je 1982. godine režirao Zdravko Šotra, a u kome Bata priča legendarni vic.

U ovom filmu igraju i ostale glumačke legende koje više nisu sa nama: Bata Živojinović je bio u koži Nijemca Šopenhauera, Dragan Nikolić igrao mladog učitelja– partizana, a Bata Stojković druga Božura – upravnika škole.

Priča je, u stvari, dječje sjećanje i pamćenje jednog vremena koje je ostavilo duboke tragove u ranjivim mladim dušama čitavih pokoljenja.

Najviše humora u ovoj drami izazvao je upravo Danilo Bata Stojković i to u čuvenoj sceni kada đacima pokušava da ispriča vic u želji da ih oraspoloži.

Vic započinje stereotipnim nabrajanjem: "Bili jednom u jednom avionu jedan Englez, jedan Bugarin, jedan Francuz i jedan Srbin…", započeo je Bata, ali je odmah sa početka prešao na zaključak.

"Ja sad ne znam kako je to bilo, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio", objasnio je poentu šale, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana