Ivan Ivanović: Ja sam običan čovek, samo malo luđi od vas

Dragana Keleč
Ivan Ivanović: Ja sam običan čovek, samo malo luđi od vas

Inspiracija za šou "Veče sa Ivanom Ivanovićem" je svuda oko nas. Na ovim prostorima će uvek biti materijala za ovakvu emisiju.

Rekao je to u razgovoru sa novinarom "Glasa Srpske" autor i voditelj najgledanije emisije u Srbiji, ali i regionu Ivan Ivanović.

- Smeh publike mi je najveći pokretač. Uvek sam voleo da zabavljam društvo i sada imam zadovoljstvo da to radim za celu državu. Privatno, ja sam običan čovek, samo malo luđi od vas - kaže Ivanović.

Opušten i duhovit, kao i na ekranu, Ivan najavljuje od septembra još jači angažman.

Za one o kojima govori u svojoj emisiji, one na čiji račun zbija šale, kaže da to umiju da prihvate.

- Ipak, nije lako biti šoumen, jer da jeste, bilo bi nas mnogo više - ipak smatra Ivan.

Ivan je rođen i živi u Beogradu.

Popularnost je stekao kao voditelj kviza "Keš taksi", a vodio je emisije za "Survajver".

Kaže da od rođenja ima zabavljački duh, a dok je bio dijete, zvali su ga mali Čkalja. Konkurisao je na FDU za glumu, ali ga nisu primili, pa je poslije toga upisao pravo.

Svaki slobodan trenutak provodi sa porodicom, suprugom Zoricom i kćerkom Stašom.

* GLAS: Popularnost ste stekli kao voditelj kviza "Keš taksi", emisije "Survajver", a sada i kao autor i voditelj šoua "Veče sa Ivanom Ivanovićem". Da li je teško biti šoumen na ovim prostorima?

IVANOVIĆ: Da je lako, verovatno bi nas bilo mnogo više. Ja sam pažljivo gradio karijeru i svake godine pravio novi korak napred, dok nisam došao do svog šoua. Imao sam i dosta sreće, podršku i poverenje svoje televizije. Kako god, uvek sam izuzetno uživao u svom poslu i emisijama koje vodim, a onda se to zadovoljstvo prenese i na publiku.

* GLAS: Odakle crpite inspiraciju i na koji način birate goste?

IVANOVIĆ: Inspiracija za ovakav šou je svuda oko nas. Na ovim prostorima će uvek biti materijala za ovakvu emisiju. Goste za emisiju "Veče sa Ivanom Ivanovićem" biramo na osnovu njihove popularnosti i aktuelnosti.

* GLAS: Ko Vam je od dosadašnjih gostiju bio najinteresantniji sagovornik, a ko Vam je još ostao na spisku kao neko koga biste željeli da ugostite u svojoj emisiji, ali još niste?

IVANOVIĆ: Za sve svoje sagovornike mogu da kažem da su bili super. Mislim da smo mi u ovoj emisiji napravili atmosferu u kojoj se gosti lako "otvaraju" i žele da učestvuju u razgovoru i šalama. Nisam ugostio Aleksandra Tijanića, Željka Mitrovića i Caneta iz "Partibrejkersa", a želeo sam. Videćemo, možda uspem.

* GLAS: Poznato je da su mnoge javne ličnosti predmet šale u vašoj emisiji. Da li ste imali problema zbog prozivki u svojim emisijama (osim sa Jelenom Karleušom) i da li ovdašnje poznate i javne ličnosti znaju da prihvate i podnesu šalu?

IVANOVIĆ: Uglavnom svi oni umeju da prihvate šalu na svoj račun i nisam imao problema zbog toga. Naravno, uvek ima budala i biće ih dok je sveta, ali njih je manje.

* GLAS: Šta planirate u idućem periodu, kada je u pitanju Vaša karijera?

IVANOVIĆ: Meni je za sada zaista dobro i nemam razloga da nešto posebno menjam i planiram. Imam još uvek šta da kažem, tako da od septembra krećem punom parom napred.

* GLAS: Da li biste nekada pristali da budete u nekom od rijaliti programa kao sto su "Veliki brat" ili "Survajver"? Jeste li do sada imali ponude za učešće u takvim emisijama?

IVANOVIĆ: Imao sam ponude za takve emisije, ali me to trenutno ne zanima. Realno, u tim emisijama učestvuju nepoznati ljudi i oni čije vreme je prošlo. Ne pripadam ni jednoj ni drugoj grupi, tako da nema razloga da prihvatim takve ponude. Jednog dana kada prođe sve, ko zna....

* GLAS: U jednoj od posljednjih emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem" pomenuli ste i direktora Doma penzionera u Banjaluci Iliju Vujičića, koji ujedno ima i pogrebno društvo… To ste morali pročitati u "Glasu Srpske"?

IVANOVIĆ: Naravno, čitam "Glas Srpske", jer emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem" se uspešno emituje u Crnoj Gori i BiH i ja moram da budem u toku sa događajima u te dve zemlje. Što se tiče tog slučaja, ja ne znam kakav je zakon kod vas i da li je to dozvoljeno. Moralno baš i nije, ali smešno svakako jeste.

* GLAS: Posjećujete li Republiku Srpsku? Koliko ste upoznati sa našim TV programima i emisijama i šta mislite o njima?

IVANOVIĆ: Bio sam nekoliko puta u Republici Srpskoj, imam i familiju u Banjaluci. Gledam vaše programe, koliko mi obaveze dozvole. Gledam i TV kanale, a najviše BN televiziju. Ima tu zanimljivih emisija.

* GLAS: Žene Vas smatraju zavodnikom. Kako se osjećate u toj ulozi?

IVANOVIĆ: Pa nisam čuo da me žene tako zovu, ali ako Vi kažete, ja vam verujem. Mislim da se nisam promenio, bar tako kažu moji prijatelji, a ja im verujem.

* GLAS: Šta savjetujete mladim novinarima, odnosno voditeljima koji "streme" ka uspjehu? Kako da stignu do zvijezda, a da ipak ostanu na zemlji?

IVANOVIĆ: Ne postoji savet za to. Ili ste kvarljiva roba ili niste i to je to.

* GLAS: Ko je Ivan Ivanović privatno, a šta mu je, kada je o poslu riječ, najveći "pokretač"?

IVANOVIĆ: Smeh publike mi je najveći pokretač. Uvek sam voleo da zabavljam društvo i sada imam zadovoljstvo da to radim za celu državu. Privatno, ja sam običan čovek, samo malo luđi od vas.

Novak Đoković

* GLAS: Bili ste voditelj prilikom dočeka trenutno najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića u Beogradu. Kakav je to osjećaj? Da li možemo da ga opet očekujemo u nekoj od Vaših sljedećih emisija?

IVANOVIĆ: Novak je divan momak, koji je postigao neverovatan uspeh i svi koji smo učestvovali u njegovom dočeku osećali smo se čarobno. On je već bio gost kod mene, a kada se ukaže prilika ponovićemo to gostovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana