Hrvatsko ostrvo među 20 najljepših u Evropi

GS
Hrvatsko ostrvo među 20 najljepših u Evropi

Travel pleisyre magazin je na osnovu glasova svojih čitalaca napravio listu najlepših ostrva u Evropi. Među 20 najljepših se našlo i jedno ostrvo iz Hrvatske

Hvar se ponovo našao među najboljim evropskim ostrvima. Ugledni američki časopis visoko je pozicionirao ostrvo Hvar na listu TOP 20 najboljih evropskih ostrva. Hvar je zaslužio istaknutu poziciju u društvu ostrva Mílos, Folegandros, Santorini, Madeira, Sicilije i ostalih bisera.

Magazin navodi da je na Hvaru moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji kao i odsjesti u vrhunskom smještaju. Osim toga, ova destinacija je odlična za posjetu tokom cijele godine. Hvar ima topla ljeta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje.

Grad Hvar ima izuzetno puno sadržaja koje može ponuditi turistima. Iako ga nazivaju ostrvom vina i lavande, Hvar ima izuzetno bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Hvar zaista ima sve, očuvanu prirodu, mirne zalive sa čistim morem, ali takođe i odlične domaće delikatese. Sve ovo svakako preporučuje ovo ostrvo putnicima, i nije čudo što se po ko zna koji put Hvar našao među najboljim evropskim ostrvima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana