Hrvatska nije za "cajke"? Evo kako je Arena Zagreb izgledala prije dvije sedmice

GS
Hrvatska nije za "cajke"? Evo kako je Arena Zagreb izgledala prije dvije sedmice

ZAGREB - Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio koncert na kojem je trebao nastupiti Duško Kuliš sa gostima, a odbio ih je ugostiti i osječki gradonačelnik Ivan Radić, turbofolk, odnosno "cajke" su postale tema zbog koje se ponovno lome koplja.

Ka Kulišem su trebali da se pojave na bini Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, pa je publika ostala uskraćena i za njihove nastupe. I dok neki nemaju ništa protiv održavanja turbofolk koncerata, drugi se zgražaju uz argument kako Hrvatska nije mjesto za „cajke“. Indeks HR je objavio fotografije s koncerta srpskog folkera Ace Pejovića održanog u Areni Zagreb prije dvije sedmice, koje najbolje svjedoče o muzičkim ukusima brojne publike.

Istakli su da se te večeri birala se hrvatska pjesma za Evrosong, a ova „šačica ljudi“, tačnije njih 20.000, za to se vrijeme dobro zabavljala u Areni. Naglašavaju da su karte su bile razgrabljene skoro preko noći.

Milica Pavlović napunila dvoranu poslije zabrane

Pjevačica Milica Pavlović iz Srbije sinoć je napunila dvoranu Zrinjevac u Osijeku, samo nekoliko sati nakon što je osječki gradonačelnik zabranio održavanje narodnjačkog koncerta u organizaciji "Hiljadarke".

- Pavlović je pjevala na brucošijadi i napunila gradsku dvoranu. Pjevačica se na koncertu zahvaljivala osječkoj publici, a u jednom je trenutku imala i nešto intimniji trenutak s publikom kada je sjela na binu i s njima uglas pjevala jedan od svojih najvećih hitova - prenose hrvatski mediji.

Gradonačelnik ne želi „srpsko smeće“

Koncert u Puli je organizovala organizacija „Hiljadarka“, koja je, kako se navodi, već dogovorila zakup dvorane, međutim, gradonačelnik je ipak odlučio da sve otkaže.

- Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kim razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, ali on je urlao na mene na telefon, vikao “da ne želi srpska smeća u svom gradu" - direktor Hiljadarka projekta Marijo Cindori.

Gradonačelnik je kasnije to demantovao istakavši da u Puli nije mjesto turbofolku i da se ne radi o pravim narodnjacima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana