Herceg Novi skuplji od Maldiva

Agencije
Herceg Novi skuplji od Maldiva

Pojedini hoteli na Maldivima imaju povoljnije cijene nego oni na crnogorskom primorju. Doktor Miroslav Knežević profesor na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment objasnio je da cijena prevoza do Maldiva košta mnogo više nego do Crne Gore.

"Kad pričamo o samom smještaju, zaista se može vidjeti jedan trend, ne samo u Crnoj Gori već i u zemljama kao što su Albanija i Hrvatska, gdje dolazi do drastičnog rasta cijena u poslednjih godinu, dvije", kazao je doktor u emisiji Jutro na televiziji Prva. 

Objašnjeno je da je Herceg Novi trenutno skuplji od Maldiva zbog pojave elitnog turizma. Četvoročlanu porodicu u ovom gradu dan može da košta od stotinu do nekoliko hiljada evra. Cijene zavise od toga da li je riječ o polupansionu ili punom pansionu. Ugostiteljske usluge su skuplje nego u ostalim primorskim mjestima, izuzev Porto Montenegra, Boke i Svetog Stefana. 

Kafa na pomenutim lokacijama košta do četiri evra, a pivo do osam. Turistički vodič za ekskluzivne destinacije Milica Pejković objasnila je da daleke destinacije postaju sve zanimljivije našim turistima. 

"Kad uporedimo neke cijene i daleke destinacije postaju sve pristupačnije. Prije oko nedjelju dana sam jednom paru organizovala putovanje na Maldive gde su oni dobili "all inclusive" u jednom privatnom rizortu koji ima svoju vilu na vodi, bazen i pristup plaži za 5.000 evra. Kad na to dodamo cijenu avionske karte to može biti od 600 do 1.200 dolara po osobi", kazala je sagovornica. 

Ne samo Maldivi, već i Mauricijus, Sejšeli, Tajland, Kuba postaju sve popularnije destinacije u posljednje vrijeme i na njih možete otići i za 1.400 evra po osobi. 

"Svakako da ne možemo da kažemo da je to nešto skuplje od onoga što se plaća u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Kad nije sezona, na nekim tropskim destinacijama kao što su Maldivi, kad nije sezona, najjeftiniji aranžman koji obuhvata smještaj i prevoz može da košta oko 1.400 evra po osobi. Cijena se odnosi za sedam noći", kazala je Milica Pejković. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana