Harper Seven i Suri veće zvijezde od roditelja

M. Miljić, V. Kulaga
Harper Seven i Suri veće zvijezde od roditelja

Djeca čiji su roditelji glumačke, muzičke ili sportske zvijezde odmah po rođenju su na meti medija i u centru njihove pažnje.

Fotografi ih slikaju još dok su u kolijevkama i već tada dobijaju "titulu" buduće pjevačice, manekenke, glumice ili fudbalera, a njihove mame i tate za te fotografije dobijaju milione dolara.

Roditelji ih, bez obzira na to što imaju samo nekoliko mjeseci, nose po svjetski poznatim buticima i fensi događajima i kupuju im dizajnerske krpice vrijedne i po nekoliko hiljada maraka.

Ima, doduše, i zvijezda koje svoju djecu drže daleko od očiju javnosti i trude se da im omoguće "normalan" život, ali ipak je mnogo više onih čija su djeca podjednako slikana i poznata kao i oni sami.

Harper i Suri

Trenutno je, bez ikakve sumnje, Harper Seven, kćerka slavnog fudbalera Dejvida Bekama i pjevačice i modne dizajnerke Viktorije Bekam najpoznatije i najslikanije dijete na svijetu.

Iako je četvrto po redu dijete Bekamovih, malena Harper Seven je daleko popularnija od svoje braće Romea, Bruklina i Kruza. Tata Dejvid slike svoje mezimice okačio je na "Fejsbuk" i "Tviter" odmah po njenom rođenju.

Bivša i najuspješnija "spajsica" Viktorija uvjerena je da će njena kćerka naslijediti njen ukus za modu pa je svoju Harper, koja ima samo tri mjeseca, već vodila u "Pradin" butik i kune se da je devojčica bila oduševljena radnjom.

Viktorija se ne odvaja od svoje kćerkice, očigledno ljubimice Bekamovih, koja je već ponijela titulu najatraktivnije selebriti ličnosti ispod 25 godina.

Časopis "InStyle" napravio je listu sto slavnih tinejdžera i mladih ljudi, a sve njih nadmašila je Harper.

- Hoće li biti sportistkinja, dizajnerka ili pop zvijezda? U svakom slučaju, djevojčica ima slatku stariju braću i fantastičnu garderobu - napisali su u časopisu o Harper, koja je nedavno bila i najmlađi član publike na maminoj reviji u Njujorku.

Po popularnosti iza Harper ne zaostaje ni Suri Kruz, kćerkica glumaca Kejti Holms i Toma Kruza koji su, uzgred rečeno, najbolji prijatelji Bekamovih. Bukvalno od svog rođenja Suri je na meti paparaca, a mediji svakodnevno izvještavaju o njoj.

Upravo zbog Suri su Kejti i Tom često na meti kritika medija, pedagoga, psihologa i sociologa jer petogodišnja djevojčica nosi cipelice sa potpeticama, skupocjene haljinice, sama sebi kupuje šminku, ne igra se sa drugom djecom, a sa roditeljima izlazi po restoranima i pozorištima u kasnim večernjim časovima. Suri je zabranjeno da se igra u pijesku da ne bi zamazala skupocjene krpice, a uvijek izgleda pedantno i čisto. Djevojčici su mediji dali "titulu" najrazmaženijeg djeteta Holivuda, ali to nije prepreka da Suri i dalje ima status prave zvijezde.

Djeca Breda i Anđeline

Među najpopularnijom djecom na planeti svakako su djeca jednog od najpoznatijih parova, glumaca Anđeline Džoli i Breda Pita, i to svih šestoro - Medoks, Paks, Zahara, Šajlo, Vivijen i Noks.

Paparaci su naročito zadovoljni kada je na okupu cijela porodica. Prve fotografije Anđelinine i Bredove biološke djece - Šajlo i blizanaca Vivijen i Noksa prodate su za milione dolara, koji su uplaćeni u humanitarne svrhe.

Mediji se često bave ovim mališanima - šta su obukli, gdje su bili, šta su radili, gdje su ih roditelji vodili...

A priliku za to imaju stalno, jer Anđelina i Bred rijetko kada ne vode svoju djecu sa sobom. Mališani su tako do sada živjeli i nekoliko zemalja, o njima se uvijek brine jedan od roditelja, a njihove su fotografije gotovo svakodnevno u medijima.

Na meti paparaca ipak je najčešće Šajlo, koju smatraju najnestašnijim djetetom porodice Džoli - Pit. Ona je prvi put stala pred kamere sa samo deset mjeseci kada je "zaigrala" pored svog oca Breda u filmu "Čudni slučaj Bendžamina Batona".

Po svemu sudeći, djeca kreću stopama mame Anđeline koja je i sama dijete slavnih roditelja - glumaca Mišel Bertran i Džona Vojta.

Uspješna djeca uspješnih roditelja

Mnoga djeca slavnih od svojih roditelja nisu "naslijedila" samo popularnost, već i osjećaj za biznis, pa i sami dobro zarađuju.

Među njima su Vilou i Džejden, djeca glumca i muzičara Vila Smita i glumice Džejde Pinket-Smit, koji su i sami veoma uspješni glumci i muzičari. Mališani su sami zaradili gotovo deset miliona dolara.

Majli Sajrus je nadmašila slavu svoga oca Bilija Reja Sajrusa, legende kantri muzike. Majli je najpopularnija tinejdžerska zvijezda na svijetu, a podjednako je uspješna i kao glumica i kao pjevačica.

Dobar osjećaj za biznis od pop kraljice Madone naslijedila je njena kćerka Lurd, najstarije i najpopularnije od Madonine četvoro djece. Ova petnaestogodišnjakinja, koja je slika i prilika svoje majke, bavi se pjevanjem i modnim dizajnom i već prilično dobro zarađuje.

Usvojeni sin Toma Kruza Konor (13) samo je jedan od dokaza da ni u Holivudu "iver ne pada daleko od klade". Konor je glumio u filmu Vila Smita "Seven Pounds". Sin Toma Kruza navodno se sam izborio za ovu ulogu, jer je išao na audiciju da dobije ulogu u filmu.

Od malih nogu filmove snima i Rumer Vilis, kćerka poznatih glumaca Brusa Vilisa i Demi Mur. Sa samo sedam godina glumila je pored svoje majke u filmu "Nekad i sad", a zatim i u Deminom velikom hitu, filmu "Striptiz".

Popularna djeca u regionu

I Atina i Nika, kćerkice pjevačice Jelene Karleuše i fudbalera Duška Tošića, po svemu sudeći krenule su stopama svoje majke i već sada se izdvajaju kao prave male trendseterke.

Karleušina starija kćerka Atina je kada je napunila tri godine bila na mnogim naslovnim stranama časopisa. Atina je bila i prva beba koja je prošetala fensi štiklice u Srbiji, a na svakoj novoj fotografiji ima nove modne dodatke, poput pramenčića u kosi fluorescentnih boja, koji će nesumnjivo postati pravi hit među devojčicama u Srbiji i šire.

Ponosna mama je nedavno izjavila da njene ćerke najviše vole da imitiraju upravo nju.

Na meti medija redovno je i Hana, kćerka pjevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića. Njihova kćerka, međutim, nije bila na meti silnih paparaca zbog neobičnog oblačenja ili šminke, već zbog razvoda roditelja.

Tako je malena Hana došla na naslovnice svih tabloida u Srbiji pa i šire zbog "prepucavanja" Nataše i Danila i njihovih učestalih skandala.

Filip, Stefan i Viktor, sinovi pjevačice i vlasnice "Granda" Fahrete Živojinović, odnosno Lepe Brene i njenog muža, legende tenisa Slobodana Živojinovića, takođe su često na meti medija, pogotovo najstariji Filip. Sva trojica se redovno pojavljuju u javnosti sa roditeljima. O Viktoru se najviše pisalo prije nekoliko godina, kada je bio otet.

Poznata su i djeca folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović Veljko i Anastasija (koja već kreće majčinim stopama) i Nikolija, kćerka pjevačice Vesne Zmijanac, koja se bavi manekenstvom.

Zloupotreba

Sociolog Biljana Milošević smatra da je eksponiranje djece u javnosti često pretjerano.

- Ne treba djecu primoravati da idu putevima kojim njihovi roditelji idu i treba ih skloniti od medijske pažnje sve do navršenih 18 godina, kada sami mogu da odluče da li žele da budu u medijima ili ne - naglasila je Miloševićeva.

Napominje da nije rijetkost da zvijezde zloupotrebljavaju svoju djecu putem medija.

- Svako dijete treba da proživi svoj dječiji period i bude sklonjeno od medijske pažnje. Treba da proživi svoje djetinjstvo onako kako treba - rekla je Miloševićeva.

Pojašnjava da je medijsko eksponiranje djece nepovoljno i nepoželjno za same mališane.

Usvajanja

Mnogi mališani su na meti medija zato što su ih usvojili slavni roditelji. Najpoznatija usvojena djeca su Madonini Dejvid i Mersi, kao i Anđelinini i Bredovi Medoks, Zahara i Paks. Tom Kruz i njegova bivša supruga Nikol Kidman usvojili su Konora i Izabelu. Legendarna glumica Mija Farou usvojila je čak petnaestoro djece, a Šeron Stoun tri dječaka.

Usvojenu djecu imaju i glumica Mišel Fajfer, zvijezda serije "Uvod u anatomiju" Ketrin Hejgl i oskarovka Sandra Bulok.

Bez eksponiranja

Iako ne kriju svoju djecu od medija, ima i selebritija koji od svoje djece ne prave zvijezde. Tipičan primjer su srpski košarkaš Marko Jarić i manekenka Adrijana Lima koji svoju kćerkicu Velentinu ne kriju, ali je ne eksponiraju previše u medijima. Slično postupaju i Džesika Alba, Hali Beri, Salma Hajek, Dženifer Garner i Ben Aflek...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana