Da li vam je gledanje utakmice izduvni ventil?

B92
Da li vam je gledanje utakmice izduvni ventil?

Muškarci imaju najviše emotivnog naboja dok gledaju fudbalske utakmice, pokazalo je istraživanje britanskih psihologa iz "Mental Helts Fondejšn".

Kada navijaju na stadionu ili ispred TV, predstavnici jačeg pola nesvjesno pokazuju "mekšu stranu", a razlog tome nije alkohol, već skok adrenalina u očekivanju gola.

Čak dvije trećine ispitanika izjavilo je da im je fudbal najbolji "izduvni ventil", jer tada lako izražavaju osjećanja, bilo da su bijesni, nervozni ili srećni. Od 500 muškaraca, 76 odsto tvrdi da u tim trenucima nemaju problem da zagrle prijatelja ili ga u bijesu "odalame", dok partnerkama češće kažu "volim te" i udijele kompliment neposredno pošto tim za koji navijaju postigne gol.

Psiholozi smatraju da je za svakog muškarca dobro da prati ovaj sport, jer se tako emotivno prazni. Takođe, dodatni plus najvažnijoj sporednoj stvari na planeti je i to što povoljno utiče na kondiciju, pa poslije odgledane utakmice, većina dobije želju da potrči za loptom. Ipak, gledanje utakmica ima i manu, tada se popije mnogo više alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana