Čarli Vots je volio samo jednu ženu više od 50 godina

GS
Čarli Vots je volio samo jednu ženu više od 50 godina

Član Rolingstonsa postao je 1963. godine kada se pridružio pevaču Miku Džegeru, basisti Kitu Ričardsu i gitaristi Brajanu Džonsu. Kao ljubitelj džez muzike, Vots je pomogao bendu da zajedno sa Bitlsima 1960-ih godina približi rokenrol široj publici i učestvovao je u stvaranju legendarnih pesama I Can't Get No Satisfaction, Jumpin' Jack Flash, Get Off My Cloud, Sympathy for the Devil. O bendu, svirkama, turnejama i čalnovima, Čarli je 2003 izjavio da je voleo da svira sa bendom, ali da nije bio zainteresovan da bude pop idol".

Rođen je 2. juna 1941. godine u Londonu, a pre nego što je profesionalno počeo da se bavi muzikom, radio je kao grafički dizajner u Danskoj, a zatim u britanskoj marketinšloj agenciji "Charles, Hobson and Gray".

Godine 1964. se oženio sa Širli En Šepard koju je upoznao pre nego što je postao slavan. Par je dobio ćerku Serafinu i dok su ostali članovi Stonsa bili skloni aferama, razvodima i problematičnim vezama, bubnjar je ostao veran svojoj ženi, prenosi B92.

Vots i njegova supruga uzgajali su arapske konje u Devonšajeru u Engleskoj. Jedan od razloga zašto Vots nije bio oduševljen turnejama je taj što nije voleo da napušta farmu na duže vremenske periode.

Bio je poznat po besprekornom oblačenju i britanski "The Daily Telegraph" proglasio ga je jednim od najbolje obučenih muškaraca na svetu. Na listi najbolje obučenih ga je uvrstio i magazin Vanity Fair.

U intervjuu za časopis "Rolling Stone" 1996. rekao je "da je skicirao svaki krevet na kojem je spavao tokom turneja od 1967. godine".

Problematičan period u njegovom životu su bile osamdesete godine 20. veka kada se odao drogama i alkoholu, a za to je okrivio krizu srednjih godina u koju je tada zapao. Takođe, udario je Mika Džegera u lice, a ceo incident je opisa Kit Ričards za "Esquire": "Džeger je, nakon nekoliko pića u hotelu, nazvao Votsa i upitao: "Je li moj bubnjar tamo?" Vots, elegantno obučen, pokucao je na Džegerova vrata, rekao mu: "Nemoj me nikad nazivati svojim bubnjarom", i udario ga u lice".

U leto 2004. godine dijagnostikovan mu je rak grla i prošao je kroz tretman radioterapije i pobedio bolest.

Preminuo je 24. avgusta, a u izjavi za mediji pisalo je: "Preminuo je mirno u bolnici u Londonu okružen članovima svoje porodice. Čarli je bio drag muž, otac i deda, a takođe je bio i član Roling Stonsa, jedan od najvećih bubnjara svoje generacije. Ljubazno tražimo da se u ovom teškom trenutku poštuje privatnost njegove porodice, članova benda i bliskih prijatelja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana